• ΥΓΕΙΑ

    ΠΟΥ: Εγκρίνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού της Johnson & Johnson

    • NewsRoom


    O Παγκόσμιος Oργανισμός Υγείας έδωσε σήμερα την έγκρισή του για το μονοδοσικό εμβόλιο κατά της Covid-19 του αμερικανικού φαρμακευτικού κολοσσού Johnson & Johnson, σύμφωνα με ανακοίνωση του οργανισμού αυτού του ΟΗΕ.

    «Κάθε νέο εργαλείο ασφαλές και αποτελεσματικό κατά της Covid-19 είναι ένα ακόμα βήμα προς τον έλεγχο της πανδημίας», σχολίασε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

    Ο ΠΟΥ έχει ήδη εγκρίνει το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech και αυτό των Astrazeneca-Οξφόρδης που παρασκευάζεται στην Ινδία και τη Νότια Κορέα. Τα εμβόλια αυτά χρειάζονται δύο δόσεις και αυτό της Pfizer δεν μπορεί να αποθηκευτεί παρά μόνο σε εξαιρετικά ψυχρές θερμοκρασίες. Αντίθετα, το εμβόλιο της Johnson μπορεί να διατηρηθεί σε ένα κλασικό ψυγείο.

    Το πράσινο φως που δόθηκε σήμερα επιτρέπει την ένταξη αυτού του εμβολίου στον μηχανισμό Covax που δημιούργησαν η Συμμαχία για τα εμβόλια (Gavi), ο ΠΟΥ και ο Συνασπισμός για Καινοτομίες Επιδημιολογικής Ετοιμότητας (CEPI), ο τομέας έρευνας του μηχανισμού, σε μια προσπάθεια να διασφαλιστεί μια δίκαιη διανομή των εμβολίων που δεν έχουν ακόμη παρασκευαστεί σε επαρκείς ποσότητες ώστε να καλυφθεί η ζήτηση.

    Ο δρ Τέντρος δήλωσε ότι ο μηχανισμός Covax ελπίζει να λάβει «το συντομότερο δυνατό» 500 εκατομμύρια δόσεις του νέου εμβολίου. Ο Μπρους Έιλουαρντ, σύμβουλος του γενικού διευθυντή, διευκρίνισε ότι ελπίζει για τις πρώτες δόσεις «τον Ιούλιο ή νωρίτερα».

    Διαβάστε επίσης:

    Κορονοϊός: Sanofi και Translate Bio ξεκινούν τις δοκιμές του εμβολίου τους σε ανθρώπους

    AstraZeneca: Μειώνει περαιτέρω την πρόβλεψή της για τα εμβόλια που θα προμηθεύσει στην ΕΕ

    Κορονοϊός: Οι εξαγωγές εμβολίων της ΕΕ από τον Φεβρουάριο «άγγιξαν» τις 34 εκατ. δόσεις

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ