ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός: Οι εξαγωγές εμβολίων της ΕΕ από τον Φεβρουάριο «άγγιξαν» τις 34 εκατ. δόσεις

εμβόλιο κορονοϊού


Σε ποιες περιοχές μοιράστηκαν οι δόσεις του εμβολίου κατά του κορονοϊού

Φαρμακευτικές εταιρείες εξήγαγαν 34 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων για τον νέο κορονοϊό από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε περίπου τριάντα χώρες σε διεθνές επίπεδο από την 1η Φεβρουαρίου, επιβεβαίωσαν στο Γερμανικό Πρακτορείο ευρωπαίοι αξιωματούχοι, οι οποίοι εκφράστηκαν υπό τον όρο να μην κατονομαστούν.

Τα εννέα εκατομμύρια από τις δόσεις αυτές εξήχθησαν στη Βρετανία, 4 εκατ. στον Καναδά, 3 εκατ. στο Μεξικό και 1 εκατ. στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τους ευρωπαίους αξιωματούχους.

Το υπουργείο Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου απέφυγε να δημοσιοποιήσει τον αριθμό των δόσεων εμβολίων που έχουν εξαχθεί σε άλλα κράτη.

Εκπρόσωπος του πρωθυπουργού της χώρας, Μπόρις Τζόνσον από την πλευρά του επισήμανε ότι η εξαγωγή εμβολίων ή των συστατικών τους εξαρτάται από τις «συμβατικές υποχρεώσεις που έχουν οι προμηθευτές έναντι των πελατών τους».

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επισήμως αρνείται να δημοσιοποιήσει στοιχεία για τις εξαγωγές εμβολίων, επικαλούμενη το γεγονός ότι οι συμφωνίες που έχει υπογράψει με τις φαρμακευτικές εταιρείες συμπεριλαμβάνουν ρήτρες εμπιστευτικότητας.

Διαβάστε ακόμη:

Metron Analysis για πανδημία: Θολό το τέλος – Θετικό, αλλά μειούμενο το ισοζύγιο της κυβέρνησης – Δεν κερδίζει η αντιπολίτευση

Χ. Γώγος: «Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για οτιδήποτε σε αυτήν την επιδημία»

ΕΜΑ: «Καμία ένδειξη» ότι το εμβόλιο της AstraZeneca προκάλεσε έναν θάνατο στην Αυστρία

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση


ΣΧΟΛΙΑ