• ΥΓΕΙΑ

    Πορτογαλία: Νέο αρνητικό ρεκόρ θανάτων – 5.080 νέες περιπτώσεις κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο

    • NewsRoom


    Η Πορτογαλία ανακοίνωσε 95 θανάτους που σχετίζονται με την ασθένεια Covid-19 σήμερα, τον χειρότερο ημερήσιο απολογισμό από την αρχή της πανδημίας στη χώρα.

    Τα στοιχεία από την εθνική αρχή υγείας της Πορτογαλίας (DGS) δημοσιεύονται μία εβδομάδα προτού η κυβέρνηση επαναξιολογήσει τα σχέδιά της για χαλάρωση των περιορισμών την περίοδο των Χριστουγέννων.

    Η Πορτογαλία των λίγο παραπάνω από 10 εκατομμύρια κατοίκων μετρά 5.373 νεκρούς και 340.287 κρούσματα Covid-19, με 5.080 νέες μολύνσεις από χθες. Έπειτα από ένα σχετικά ήπιο πρώτο κύμα, τα κρούσματα αυξήθηκαν ραγδαία στο δεύτερο κύμα, αν και έχουν μειωθεί ελαφρά προσφάτως.

    Ο αριθμός των κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους ανέρχεται τις τελευταίες 14 ημέρες σε 533, υπερδιπλάσιος από εκείνον στη γειτονική Ισπανία, σύμφωνα με τα στοιχεία από το ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου των Ασθενειών.

    Η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει το Σάββατο ότι θα χαλαρώσει τους περιορισμούς για τον νέο κορονοϊό τα Χριστούγεννα, προκειμένου να επιτρέψει στους πολίτες να επισκεφθούν τους αγαπημένους τους, ωστόσο πρόσθεσε πως θα συνεχίσει να ελέγχει τα στοιχεία και θα επαναξιολογήσει τα σχέδιά της στις 18 Δεκεμβρίου.

    Διαβάστε επίσης:

    Σε αρνητικό έδαφος πέρασε για πρώτη φορά η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Πορτογαλίας

    ΕΕ: Προτεραιότητα για την Πορτογαλική προεδρία η εξασφάλιση εμβολίου κατά της Covid-19

    Ιταλία: 18.727 νέα κρούσματα και 761 θάνατοι σε 24 ώρες

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ