• ΥΓΕΙΑ

    Πλεύρης: Το νέο κύμα φτάνει στην κορύφωσή του – 20ημερο πίεσης του ΕΣΥ σε απλές κλίνες

    Θάνος Πλεύρης

    Θάνος Πλεύρης


    Το καλοκαίρι στην Ελλάδα, η μετάδοση του κορονοϊού «γίνεται κατά βάση στους ανοιχτούς χώρους όπου και συγκεντρώνεται ο πληθυσμός», τόνισε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης σχολιάζοντας τις επικρίσεις για χθεσινή του δήλωση για το θέμα της μετάδοσης.

    «Είπα το αυτονόητο και κάποιοι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν», πρόσθεσε ο υπουργός, μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

    «Στους κλειστούς χώρους γίνεται πάντοτε μετάδοση, το ξέρουμε αυτό. Κλειστοί χώροι δεν υπάρχουν το καλοκαίρι στη χώρα μας. Όπου υπάρχουν και έχουμε μεγάλο συνωστισμό, όπως τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, εκεί πέρα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας. Οπουδήποτε αλλού υπάρχει σύσταση για χρήση μάσκας», τόνισε ο υπουργός Υγείας.

    «Πιστεύουμε πως το κύμα φτάνει στην κορύφωσή του»

    Για το νέο πανδημικό κύμα, ο κ. Πλεύρης τόνισε πως φτάνει στην κορύφωσή του, δεν έχει δώσει βαριές νοσηλείες και ο αριθμός των διασωληνωμένων παραμένει ελεγχόμενος.

    Εκτίμησε ότι το επόμενο 20ήμερο θα υπάρξει μια πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας σε απλές κλίνες Covid αλλά και non – Covid και γι’ αυτό αναπτύσσονται περισσότερες κλίνες στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Διαβεβαίωσε πως η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη, κυρίως γιατί αυτή η πίεση δεν μεταφέρεται στις κλίνες ΜΕΘ.

    Διαβάστε επίσης:

    Η αύξηση στις νοσηλείες φέρνει άνοιγμα κλινικών COVID-19 στα δημόσια νοσοκομεία – Το σχέδιο του Υπ. Υγείας

    Τζανάκης: Κορύφωση με 20.000 κρούσματα στα μέσα Ιουλίου – Πως θα είναι ο Αύγουστος



    ΣΧΟΛΙΑ