ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τρεις ταινίες στο ίδιο έργο του Open, αλλαγές στον Σκάι, η «αρπαγή» της ωραίας Εμινέ Γεσίρ, ένα ερωτικό σκάνδαλο, έρχεται το Mega Radio
Για τα σενάρια εφαρμογής νέων μέτρων αλλά και για τα δεκάδες κρούσματα σε γηροκομεία, μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.
Σύμφωνα με όσα επεσήμανε ο κ. Πέτσας, την επόμενη εβδομάδα θα αξιολογηθούν τα μέτρα που εφαρμόζονται στην Αττική και αλλού, αναφορικά με την αποτελεσματικότητά τους, υπογραμμίζοντας την ανάγκη τήρησής τους από όλους.
«Πρώτα θα δούμε πώς θα αποδώσουν τα μέτρα και μετά θα δούμε αν θα πάρουμε άλλα. Τα μέτρα που έχουμε πάρει είναι ήδη πολλά», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στον τηλεοπτικό σταθμό Open για την διασπορά του κορονοϊού, την αποτελεσματικότητα των μέτρων, αλλά και τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης.
«Σε αυτή τη φάση, φαίνεται ότι υπάρχουν κάποιες συρροές, οι οποίες μένουν είτε σε μονάδες κοινωνικής φροντίδας όπως είναι τα γηροκομεία, κάτι που είναι εγκληματικό σε σχέση με τις ευθύνες που έχουμε όλοι μας, ιδίως απέναντι στους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας, είτε σε χώρους εργασίας, όπως είναι το εργοστάσιο στη Σκύδρα», είπε ο κ. Πέτσας.
Ο ίδιος έκανε λόγο για «πηγές ανησυχίας», σε περιοχές που είχαν ένα ισχυρό επιδημιολογικό φορτίο, το οποίο δεν φαίνεται να υποχωρεί τόσο γρήγορα, όπως είναι η περιοχή των Τρικάλων, η περιοχή της Πιερίας και το κέντρο της Αθήνας.
Σε αυτή τη φάση, φαίνεται κάποιες συρροές να επιμένουν, όπως σε γηροκομεία και χώρους εργασίας, τόνισε.
Όσον αφορά στο κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης στις 10μ.μ., ο κ. Πέτσας σχολίασε ότι, αν συμβεί αυτό, θα υπάρξει μεγαλύτερος συγχρωτισμός. «Θα μας πουν οι ειδικοί», σημείωσε.
Για ενδεχόμενο lockdown στην Αττική, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε ότι θα ήταν ένα δραματικό σενάριο να τετραπλασιαστούν τα κρούσματα. «Δεν υπάρχει εκθετική αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική κι αυτό μας κάνει συγκρατημένα αισιόδοξους», ανέφερε.
«Μη συζητάμε για νέα μέτρα, να τηρήσουμε τα υφιστάμενα», τόνισε, τέλος, ο Στέλιος Πέτσας, ο οποίος υπογράμμισε ότι υπάρχει σαν σκέψη η υποχρεωτική χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους, αλλά δεν είμαστε ακόμη σε τέτοια φάση.
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Pantelakis Securities για ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Ράλι κερδοφορίας και τιμή στόχος τα 27,40 ευρώ
- Όρμπαν: Απαράδεκτη η παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας της Πολωνίας
- Ανδρουλάκης: Με τις πρωτοβουλίες μας δίνουμε καθημερινά μάχη να ενισχυθεί το κοινωνικό κράτος
- Deal στον εκθεσιακό χώρο – Εξαγορά της O.Mind Creatives από τη Forum ΑΕ
