• ΥΓΕΙΑ

    Πενς: Η έγκριση του εμβολίου της Moderna μπορεί να δωθεί σε λίγες ώρες

    • NewsRoom
    Μάικ Πένς, αντιπρόεδρος ΗΠΑ

    Μάικ Πένς, αντιπρόεδρος ΗΠΑ


    Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς δήλωσε πως η έγκριση του εμβολίου της Moderna κατά του νέου κορονοϊού από τις ΗΠΑ μπορεί να εγκριθεί σε λίγες ώρες, αφού ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έγραψε σε ένα τουίτ ότι το εμβόλιο έχει εγκριθεί.

    Ο ομοσπονδιακός οργανισμός φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) δεν έχει κάνει ακόμη κάποια δημόσια ανακοίνωση όσον αφορά τυχόν απόφασή του και παρέπεμψε το πρακτορείο Reuters στη χθεσινή δήλωσή του στην οποία αναφέρεται ότι η υπηρεσία εργάζεται με ταχείς ρυθμούς προκειμένου να χορηγήσει άδεια χρήσης του εμβολίου.

    Η Moderna δεν ανταποκρίθηκε προσώρας σε αίτημα για σχόλια.

    Επιτροπή ειδικών που συμβουλεύει τον οργανισμό συνεδρίασε χθες για να συζητήσει για το εμβόλιο της Moderna και η επίσημη απόφαση του οργανισμού αναμένεται ακόμα και σήμερα.

    Η επιτροπή ενέκρινε τη χρήση του με ψήφους 20-0 και μία αποχή, λέγοντας ότι τα οφέλη είναι μεγαλύτερα από τους κινδύνους.

    Η FDA έδωσε άδεια χρήσης του εμβολίου της Pfizer κατά του κορονοϊού νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

    Ο Πενς έλαβε σήμερα τον εμβόλιο της Pfizer εναντίον της COVID-19 σε μια εκδήλωση στον Λευκό Οίκο και ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αναμένεται να εμβολιαστεί με αυτό την επόμενη εβδομάδα στην προσπάθεια να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη στην ασφάλεια του εμβολίου, το οποίο θα καταστεί ευρέως διαθέσιμο στο κοινό το 2021.

    Διαβάστε επίσης:

    EE: Προχωρά σε προμήθεια επιπλέον 80 εκατ. δόσεων από το εμβόλιο της Moderna – Τι ισχύει για τις συνθήκες αποθήκευσής του

    ΗΠΑ: Ο Τραμπ «πρόλαβε» τον FDA και ανακοίνωσε πρώτος την έγκριση του εμβολίου της Moderna



    ΣΧΟΛΙΑ