• ΥΓΕΙΑ

    Πάτρα: Στη ΜΕΘ με κορονοϊό 9χρονος

    • NewsRoom
    τροχαίο Βουλή


    Σε σοβαρή κατάσταση βρίσκεται ένα 9χρονο αγοράκι στην Πάτρα, που νοσεί από κορονοϊό με αποτέλεσμα να κριθεί αναγκαία η μεταφορά του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Νοσοκομείου Παίδων Πατρών.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του OPEN, το παιδί δεν έχει διασωληνωθεί, ωστόσο, του παρέχεται οξυγόνο με τη μέθοδο του «high flow».

    Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η εισαγωγή του παιδιού σε θάλαμο αρνητικής πίεσης έγινε περίπου στις 12:00, το μεσημέρι της Τρίτης.

    Αυτό που ερευνάται είναι αν το παιδί έχει προσβληθεί από το βρετανικό στέλεχος της μετάλλαξης του κορονοϊού με το δείγμα του να έχει ήδη αποσταλεί στην Αθήνα για εργαστηριακό έλεγχο. Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, το παιδί εισήχθη στο νοσοκομείο με πνευμονία.

    Δείτε βίντεο:

    Συναγερμός από τα μεταλλαγμένα κρούσματα στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας

    Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας Πατρών, από τους περίπου 1.300 εργαζόμενους, έχουν εμβολιαστεί λιγότεροι από τους μισούς (530) με το ιατρικό προσωπικό να έχει εμβολιαστεί σε πολύ μεγάλο ποσοστό, το νοσηλευτικό περίπου στο 50%, ενώ πολύ λιγότεροι είναι οι διοικητικοί που έχουν κάνει το εμβόλιο.

    Διαβάστε επίσης:

    Αρκουμανέας: Πιθανό να έχουμε τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων σήμερα

    ΕΚΠΑ: Κατά πόσο ο κορονοϊός μεταδίδεται από μολυσμένες επιφάνειες;

    Σαρηγιάννης: Πιθανό να έχουμε 2.000 κρούσματα την ημέρα



    ΣΧΟΛΙΑ