• ΥΓΕΙΑ

    Παγώνη: Δεν αρκούν οι 5 μέρες καραντίνας στους υγειονομικούς – Το μέτρο πρέπει να αλλάξει

    • NewsRoom
    Παγώνη

    Ματίνα Παγώνη


    Για τον αντίκτυπο της παραλλαγής Όμικρον καθώς και την πίεση που δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας έκανε λόγο η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

    Η κ. Παγώνη, μιλώντας στο MEGA, τόνισε ότι «Τουλάχιστον 2.000 υγειονομικοί έχουν νοσήσει. Το πενθήμερο απομόνωσης δεν είναι σωστό. Πέντε μέρες δεν φτάνει για να γυρίσουν στις δουλειές τους. Θα πρέπει να παραμένουν σε καραντίνα για τουλάχιστον 8-10 μέρες και να επιστρέφουν με αρνητικό PCR»

    «Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν ελλείψεις, αλλά πάνω απ’ όλα είναι η υγεία των συναδέλφων μου. Δεν ξέρουμε με τι συμπτώματα είναι ο καθένας και σε τι κλινική κατάσταση θα είναι. Υπάρχουν κάποιοι με πιο βαριά συμπτώματα και κάποιοι με πιο ελαφρά», δήλωσε και τόνισε ότι έχει σταλεί ήδη χαρτί στο υπουργείο προκειμένου να δουν πάλι το συγκεκριμένο μέτρο για να αλλάξει.

    Παράλληλα, έκανε λόγο για την ασφυκτική πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία, ενώ η συντριπτική πλειονότητα των κρουσμάτων και συγκεκριμένα περίπου το 90% αφορά την παραλλαγή Όμικρον.

    «Εδώ και δύο μέρες κλινικές άλλων ειδικοτήτων μετατράπηκαν σε κλινικές Covid για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την εφημερία και την επόμενη μετά από τέσσερις ημέρες», δήλωσε χαρακτηριστικά.

    «Οι εισαγωγές που έχουν γίνει μέχρι τώρα στο Γεννηματάς είναι όλοι ανεμβολίαστοι. Μέχρι τις 20 Ιανουαρίου οι δυσκολίες θα είναι πάρα πολύ μεγάλες για τα νοσοκομεία. Πρέπει να γίνουν εισαγωγές, ο κόσμος δεν μπορεί να μένει σπίτι με συμπτώματα», πρόσθεσε.

    Διαβάστε επίσης:

    Υπό εξέταση η ακύρωση του πιστοποιητικού για εμβολιασμένους που νόσησαν

    ΕΟΔΥ: Δίνει απαντήσεις σε 10 βασικές ερωτήσεις για τον κορονοϊό



    ΣΧΟΛΙΑ