• ΥΓΕΙΑ

    Ολλανδία: Ουρές χθες για κάνναβη -Κλειστά από σήμερα τα coffee shops

    • NewsRoom


    Ουρές έκανε στην Ολλανδία ο κόσμος έξω από τα coffee shops για να προμηθευθεί κυρίως κάνναβη, στο άκουσμα της είδησης ότι πρόκειται να κλείσουν λόγω του κορωνοϊού.

    Τα coffee shops γέμισαν κόσμο την Κυριακή, μετά την ανακοίνωση έκτακτων μέτρων της κυβέρνησης. Στην Ολλανδία μετρούν ήδη 20 θανάτους και 1.135 κρούσματα, με την κυβέρνηση να ανακοίνωσε πως από σήμερα Δευτέρα κλείνουν, μεταξύ άλλων, σχολεία, μπαρ, εστιατόρια, οίκοι ανοχής και τα περίφημα coffee shops.

    Έτσι σχηματίστηκαν τεράστιες ουρές σε αυτά τα καταστήματα, κυρίως σε Άμστερνταμ και Χάγη, όπου κόσμος προσπαθούσε να προμηθευτεί κυρίως κάνναβη.

    «Δεν θα μπορούμε πια να αγοράσουμε χόρτο ίσως για τους επόμενους δύο μήνες. Άρα δεν θα είναι κι άσχημα να έχουμε λίγο στο σπίτι», ανέφερε ένας πελάτης.

    «Για την περίπτωση που θα πρέπει να περάσουμε εβδομάδες ή και μήνες στο σπίτι, δεν θα είχα αντίρρηση για λίγο χόρτο. Η καραντίνα μπορεί να διαρκέσει», είπε άλλος που στήθηκε στην ουρά ενός καταστήματος.

    Αν και θεωρητικά παράνομες, η πώληση και η κατανάλωση 5 γραμμαρίων κάνναβης ανά άτομο στο μέγιστο είναι ανεκτά στην Ολλανδία από το 1976 στα coffee shops, ενώ η καλλιέργεια και η χονδρική πώληση παραμένουν απαγορευμένες και βρίσκονται στα χέρια του οργανωμένου εγκλήματος.



    ΣΧΟΛΙΑ