• ΥΓΕΙΑ

    Νικος Χαρδαλιάς: Παραμένουν μέχρι τις 15 Μαΐου τα SMS – Με κωδικό «6» το πασχαλιάτικο τραπέζι και η εστίαση

    • NewsRoom
    Νίκος Χαρδαλιάς: Εισαγγελική παρέμβαση για σύνδεση του ισχαιμικού επεισοδίου με το εμβόλιο

    Νίκος Χαρδαλιάς: Εισαγγελική παρέμβαση για σύνδεση του ισχαιμικού επεισοδίου με το εμβόλιο


    Διευκρινίσεις για την επικείμενη άρση των SMS έδωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση για τα προστατευτικά μέτρα που θα ισχύουν το επόμενο διάστημα.

    Όπως ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς, τα SMS θα παραμείνουν μέχρι την άρση των απαγορεύσεων για τις υπερτοπικές μετακινήσεις, στις 15 Μαΐου. Για την εστίαση αλλά και για την μετακίνηση για το πασχαλιάτικο τραπέζι θα πρέπει να γίνεται χρήση του SMS με κωδικό «6».

    Επίσης ανέφερε πως από αύριο επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις εντός περιφερειακής ενότητας.

    Ο κ. Χαρδαλιάς επανέλαβε τα μέτρα που ισχύουν για τους ναούς και τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας, σχετικά με την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα ανέφερε πως στις περισσότερες περιφερειακές ενότητες καταγράφεται μείωση των ενεργών κρουσμάτων, σε 9 η κατάσταση παραμένει σταθερή ενώ σε 19 παρουσιάζεται αύξηση κρουσμάτων.

    Στο επίπεδο πολύ υψηλού κινδύνου (βαθύ κόκκινο) εισέρχονται οι Δήμοι Ξάνθης (όπου καταγράφεται αύξηση ενεργών κρουσμάτων κατά 35,34%) και ο δήμος Ιάσμου Ροδόπης (όπου τα κρούσματα έχουν οκταπλασιαστεί).

    Αντίθετα, από το επίπεδο πολύ υψηλού κινδύνου βγαίνουν οι ΠΕ Ζακύνθου, Αργολίδας και Κω καθώς και οι δήμοι Πύδνας Κολινδρού, Γρεβενών,  Καρδίτσας, Σπετσών και Κύθνου.

    Διαβάστε επίσης:

    Κικίλιας: Δεν υπάρχουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας για τους οποίους «ξεστοκάρουμε» εμβόλια – Ανοίγουν τα ραντεβού για τους 40-44 ετών



    ΣΧΟΛΙΑ