• ΥΓΕΙΑ

    Κικίλιας: Δεν υπάρχουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας για τους οποίους «ξεστοκάρουμε» εμβόλια – Ανοίγουν τα ραντεβού για τους 40-44 ετών

    • NewsRoom


    Κριτική στον Αλέξη Τσίπρα και του δήλωση του περί «ξεστοκαρίσματος» του εμβολίου της AstraZeneca ανοίγοντας τη δυνατότητα στους πολίτες της ηλικίας 30-39 για εμβολιασμό με αυτό, άσκησε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

    Ο κ. Κικίλιας, κατά την ενημέρωση για την πορεία του εμβολιασμού, ευχαρίστησε δημόσια την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού για τη δουλειά της, υπενθυμίζοντας πως τα πρόσωπα που την αποτελούν επιλέχθηκαν τον Αύγουστο το 2017 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

    «Μη τους απαξιώνεται ελαφρά την καρδία», ανέφερε ο κ. Κικίλιας, προσθέτοντας πως «Δεν υπάρχουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας για τους οποίους ξεστοκάρουμε εμβόλια».

    Ο κ. Κικίλιας ζήτησε από όλους να δείξουν αυτοσυγκράτηση, να σκεφθούν την θεσμική τους θέση και να δείξουν πατριωτισμό στην προσπάθεια για να επιστρέψουμε, μέσω των εμβολιασμών, στην κανονικότητα, βοηθώντας στο άνοιγμα του τουρισμού.

    Ο κ. Κικίλας ανέφερε πως σήμερα αναμένεται να σπάσει το όριο των 3 εκατ. εμβολιασμών ενώ μέσα στον Μάιο θα αγγίξουμε τους 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα. «Είμαστε πολύ περήφανοι για την πορεία των εμβολιασμών», είπε χαρακτηριστικά.

    Αναφέρθηκε στην επέκταση της δυναμικής του συστήματος εμβολιασμών καθώς από 5 Μαΐου  θα λειτουργούν συνολικά  1.500  εμβολιαστικά κέντρα. Επίσης ομαλά εξελίσσεται και η ροή  των παραδόσεων εμβολίων προς τη χώρα.

    Παράλληλα, ανακοίνωσε πως ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 40-44 ετών, για εμβολιασμό με το εμβόλιο της AstraZeneca, με τα πρώτα μηνύματα να στέλνονται απόψε το βράδυ. Θα ακολουθήσει το Μεγάλο Σάββατο το άνοιγμα της πλατφόρμας για την ομάδα 45-49 ετών.

    Μέχρι στιγμής έχουν κλειστεί πάνω από 106.000 ραντεβού εμβολιασμού από την ηλικιακή ομάδα 30-39, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί 9.142 εμβολιασμοί σε αυτή την κατηγορία.



    ΣΧΟΛΙΑ