• ΥΓΕΙΑ

    Νίκος Χαρδαλιάς: Ανοίγουν με self test οι σχολές οδηγών – Ξεκινά το λιανεμπόριο στην Κοζάνη με click away

    • NewsRoom


    Το άνοιγμα του λιανικού εμπορίου στην ΠΕ Κοζάνη από Δευτέρα 19 Απριλίου, με τη μέθοδο του click away, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση της Παρασκευής.

    Παράλληλα, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε το άνοιγμα των σχολών οδήγησης από Δευτέρα 19 Απριλίου. Τα θεωρητικά μαθήματα θα γίνονται διαδικτυακά, ενώ για τα πρακτικά μαθήματα θα είναι υποχρεωτικό το self test ανά εβδομάδα για τους δάσκαλους οδήγησης. Οι υποψήφιοι οδηγοί θα πρέπει να έχουν αρνητικό self test που θα γίνεται υποχρεωτικά έως 24 ώρες πριν το μάθημα ή την εξέταση, ενώ οι εξεταστές θα πρέπει να υποβάλλονται σε υποχρεωτικό self test κάθε Δευτέρα και Πέμπτη.

    Επίσης, οι εξετάσεις θα γίνονται με ραντεβού ανά μία ώρα, με τήρηση των κανόνων προστασίας δημόσιας υγείας, ανοιχτά παράθυρα, υποχρεωτική χρήση μάσκας, υγιεινή χεριών και σημείων επαφής του οχήματος.

    Από εκεί και πέρα, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως στο επίπεδο  πολύ αυξημένο κινδύνου (βαθύ κόκκινο) εισέρχονται οι εξής περιοχές:

    -Δήμος Θάσου, Δήμος Ρέθυμνου, Δήμος Φαιστού, Δήμος Μαρωνείας Σαπών, Δήμος Κύθνου, Δήμος Διδυμοτείχου, Δήμος Πίδνας Κολινδρού, Δήμος Καβάλας, Δήμος Βόλου, Δήμος Σιντικής, Δήμος Βόρειων Τζουμέρκων.

    Αντίθετα, από την κατηγορία του πολύ αυξημένου κινδύνου βγαίνουν οι εξής περιοχές:

    -ΠΕ Μυκόνου, Δήμος Λέρου, Δήμος Καρύστου, Δήμος Κύμης Αλιβερίου, Δήμος Σκύρου, Δήμος Λοκρών, Δήμος Αγκιστρίου, Δήμος Κυθήρων, Δήμος Ύδρας.



    ΣΧΟΛΙΑ