• ΥΓΕΙΑ

    Κεφάλαιο ακμή: Τι δείχνει ανάλογα με τα σημεία που εμφανίζεται (pic)

    ακμή


    Όλες κάποια στιγμή στη ζωή μας έχουμε παρουσιάσει ακμή. Τις περισσότερες φορές έχει εμφανιστεί πριν από κάποιο σημαντικό επαγγελματικό ή προσωπικό ραντεβού. Αυτό το ενοχλητικό σπυράκι, που όσο και αν το φροντίσουμε, το ενυδατώσουμε και προσπαθήσουμε να το καλύψουμε, δεν υποχωρεί.

    Αν θέλουμε να πούμε αντίο μια και καλή στην ακμή, οφείλουμε πρώτα να δούμε τι την προκαλεί. Το δέρμα μας μας λέει μια ιστορία για το τι συμβαίνει κάτω από αυτό και  καλό θα ήταν να το ακούσουμε.

    Πού εμφανίζονται τα σπυράκια;

    Αρχικά, χρειάζεται να κοιτάξουμε προσεκτικά το σημείο όπου κάνει την εμφάνισή της. Υπάρχει μια θεωρία, που ονομάζεται “χαρτογράφηση προσώπου”, η οποία υποδηλώνει ότι η θέση της ακμής μας μπορεί να παρουσιάσει ενδείξεις για το τι την προκαλεί.

    Πότε εμφανίζονται;

    Εξίσου μεγάλη σημασία για την αντιμετώπιση της ακμής έχει και η ώρα που κάνουν την εμφάνισή τους τα ενοχλητικά αυτά σπυράκια. Για παράδειγμα, αν ξυπνήσουμε το πρωί και δούμε «μπιμπίκια», τα οποία δεν υπήρχαν το προηγούμενο βράδυ τότε κάτι έχουμε κάνει λάθος. Είτε ξεχάσαμε να πλύνουμε το πρόσωπό μας, προτού πέσουμε για ύπνο, είτε φάγαμε κάτι για βραδινό που προκάλεσε αυτό το ξέσπασμα.

    Αν πάλι παρατηρήσουμε ότι η ακμή μας κάνει την εμφάνισή της το απόγευμα, τότε μάλλον βρισκόμαστε αντιμέτωπες με κάποιο ορμονικό πρόβλημα. Τέλος, αν το βράδυ βλέπουμε το δέρμα μας να γίνεται πιο «τραχύ», τότε θα πρέπει να σπεύσουμε στο μπάνιο και να το πλύνουμε.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Είναι ακμή ή κάτι άλλο;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γάμος Ρουβά – Ζυγούλη: Oι καλύτερες εμφανίσεις της βραδιάς

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τα superfoods του καλοκαιριού και οι μυστικοί συνδυασμοί τους



    ΣΧΟΛΙΑ