• ΥΓΕΙΑ

    «MY Alma»: Mobile Εφαρμογή για τις γυναίκες με μεταστατικό καρκίνο mαστού

    • NewsRoom


    Μια mobile εφαρμογή, που δημιουργήθηκε από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» και την επιστημονική επιμέλεια της Ογκολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, έρχεται να προσφέρει σημαντική βοήθεια στην καθημερινότητα των γυναικών με μεταστατικό καρκίνο του μαστού.

    Πρόκειται για το mobile app «ΜΥ alma», την εφαρμογή που κάθε γυναίκα που αντιμετωπίζει το πρόβλημα του μεταστατικού καρκίνου του μαστού μπορεί να χρησιμοποιεί καθημερινά για να βρίσκει πρακτικές συμβουλές, αλλά και επικοινωνία με υποστηρικτικές δομές Υγείας, όπως νοσοκομεία και Ιατρεία πόνου. Μέσω της εφαρμογής, οι ενδιαφερόμενες μπορούν επίσης να λαμβάνουν τα νεότερα ιατρικά δεδομένα, χρήσιμες συμβουλές για τη διαχείριση των συναισθημάτων τους, αλλά και των ανεπιθύμητων ενεργειών της θεραπείας. Επίσης, να θέσουν στόχους, να επιβραβευτούν για τα επιτεύγματά τους και να δουν προτάσεις βελτίωσης της καθημερινότητάς τους.

    Στη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε για την παρουσίαση της εφαρμογής, η Πρόεδρος του Συλλόγου «Άλμα Ζωής», κ. Κλεοπάτρα Γαβριηλίδου, δήλωσε: «Οι σημαντικές εξελίξεις των τελευταίων ετών μας κάνουν να αισιοδοξούμε σχετικά με την αντιμετώπιση του μεταστατικού καρκίνου μαστού, ενώ σίγουρα έχουν συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών. Ευελπιστούμε, μάλιστα, ότι σύντομα ο μεταστατικός καρκίνος μαστού θα είναι μία χρόνια νόσος. Στο πλαίσιο των δράσεων υποστήριξης, ενδυνάμωσης και ενημέρωσης, θέλαμε να αξιοποιήσουμε την ολοένα και αυξανόμενη παρουσία της τεχνολογίας στη ζωή μας παρέχοντας ένα χρήσιμο εργαλείο για κάθε ασθενή με μεταστατικό καρκίνο μαστού. Το βραβευμένο από την UICC mobile app “MY alma” είναι έτοιμο, είναι δωρεάν για όλους και ελπίζουμε να ωφελήσει ουσιαστικά κάθε γυναίκα με μεταστατικό καρκίνο μαστού».

    Τη χρησιμότητα του συγκεκριμένου εργαλείου τόνισε ο κ. Εμμανουήλ Σαλούστρος, Επίκουρος Καθηγητής Ογκολογίας στο τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μέντορας της εφαρμογής.

    Η Ψυχολόγος Υγείας – Ψυχοθεραπεύτρια του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» κ. Φρόσω Τζιντζηροπούλου παρουσίασε τις συναισθηματικές ανάγκες των ασθενών με μεταστατικό καρκίνο του μαστού, ενώ η κ. Χριστιάνα Μήτση, Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια, Υπεύθυνη επιστημονικών προγραμμάτων του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» που εμπνεύστηκε την εφαρμογή και ήταν υπεύθυνη για κάθε στάδιο υλοποίησής της, ανέλυσε τον τρόπο μετατροπής της επιστημονικής γνώσης σε ένα απλό και εύχρηστο εργαλείο με πολλαπλές λειτουργίες.

    Πώς «κατεβάζεις» την εφαρμογή

    Το app «ΜΥ alma» έχει σχεδιαστεί τόσο για Android όσο και για iOS κινητές συσκευές. Διατίθεται ήδη, εντελώς δωρεάν από το Google Play και το App Store. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συνδεθούν σε αυτή είτε δημιουργώντας το προφίλ τους για προσωποποιημένη εμπειρία χρήστη, είτε ως επισκέπτες λαμβάνοντας βασική πληροφόρηση για τον μεταστατικό καρκίνο μαστού.

    Λειτουργίες του app “MY alma”:

    • Δυνατότητα δημιουργίας προφίλ για εξατομίκευση της εμπειρίαςEmo-meter: Σύστημα ενδυνάμωσης και διαχείρισης των συναισθημάτων, με tips βελτίωσης, μέσω της απλής ερώτησης «Πώς αισθάνεσαι σήμερα;»

    • Το σώμα μου: Καταγραφή της σωματικής κατάστασης και προτάσεις για βελτίωσή της μέσω της απλής ερώτησης «Πώς αισθάνεσαι σωματικά;»

    • Σύστημα στόχων (μείωση αλκοόλ, ήπια άσκηση, διακοπή καπνίσματος) με επιβράβευση για κάθε «κατάκτηση» που βελτιώνει την ποιότητα ζωής

    • Τοίχος μηνυμάτων ενδυνάμωσης: Ο καθένας έχει τη δυνατότητα να δημοσιεύσει υποστηρικτικά μηνύματα, σε έναν «τοίχο» δύναμης και ελπίδας

    • Ημερολόγιο: Προσωπικό ημερολόγιο για καταγραφή των σημαντικότερων γεγονότων, των ιατρικών ραντεβού και των θεραπειών για την καλύτερη οργάνωση της καθημερινότητας.

    • Επίσης, ημερολόγιο με δράσεις του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» με δυνατότητα υπενθύμισης.

    • Videos με απλές ασκήσεις yoga για το σπίτι, με τεχνικές mindfulness και συμβουλές διαχείρισης συναισθημάτων

    • Ενημέρωση: Ιατρικά άρθρα, νέα και συμβουλές

    • Σημεία ενδιαφέροντος: Καταγραφή των κοντινότερων σημείων που πιθανώς χρειάζονται οι γυναίκες με μεταστατικό καρκίνο μαστού, με χάρτη, οδηγίες πρόσβασης και στοιχεία επικοινωνίας. Περιλαμβάνονται Νοσοκομεία, Ιατρεία Πόνου, Καταστήματα με είδη για τον καρκίνο του μαστού.

    • Επεξήγηση όρων που σχετίζονται με την ασθένεια

    • Παρενέργειες: επεξήγηση των βασικότερων παρενεργειών που πιθανώς προκύπτουν από τις θεραπείες

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: FDA: Νέες οδηγίες για τη μαστογραφία μετά από 20 χρόνια

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χάρβαρντ: Οι τροφές που μειώνουν τον κίνδυνο για καρκίνο του μαστού



    ΣΧΟΛΙΑ