• ΥΓΕΙΑ

    Μίνα Γκάγκα: Μηνιαίο μπόνους 250 ευρώ στους γιατρούς του ΕΚΑΒ

    • NewsRoom
    Η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα

    Η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα


    Τη χορήγηση μηνιαίου οικονομικού κινήτρου  για την προσέλκυση και την παραμονή γιατρών στο ΕΚΑΒ, ανακοίνωσε από τη Βουλή η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ασημίνα Γκάγκα.

    Ειδικότερα, στο πλαίσιο κατάθεσης νομοτεχνικών βελτιώσεων στο νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη, η κα Γκάγκα είπε ότι, από 01/01/2023 χορηγείται οριζόντια, σε όλους τους γιατρούς που υπηρετούν στο Εθνικό Κέντρο ‘Αμεσης Βοήθειας, μηνιαίο οικονομικό κίνητρο προσέλκυσης και παραμονής.

    Το κίνητρο σημείωσε, χορηγείται ανεξαρτήτως ειδικότητας, “γιατί όλοι γιατροί του ΕΚΑΒ κάνουν την ίδια δουλειά”. Σημείωσε επίσης ότι τα 250 ευρώ είναι επιπλέον της αύξησης 120 ευρώ στο νοσοκομειακό επίδομα και του 5% αύξησης στον βασικό μισθό.

    Η συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής συνεχίζεται μέχρι και το μεσημέρι της Παρασκευής.  Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με την ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησαν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ επί της αρχής του νομοσχέδιου, καθώς και επί των άρθρων για την μερική απασχόληση γιατρών στο ΕΣΥ και τη δυνατότητα γιατρών του ΕΣΥ να ασκούν ιδιωτικό έργο.

    Διαβάστε επίσης:

    Πλεύρης: Το νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη πηγαίνει τη χώρα στην επόμενη δεκαετία



    ΣΧΟΛΙΑ