• ΥΓΕΙΑ

    Ματίνα Παγώνη: Τι είπε για τον θάνατο πλήρως εμβολιασμένου

    • NewsRoom
    Πρόταση για συνεργεία εμβολιασμού έξω από τα σχολεία

    H πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη


    Την σημασία του εμβολιασμού και του τεστ μετά την επιστροφή από τα νησιά τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη

    Όπως δήλωσε αν δεν γίνουν οι εμβολιασμοί τότε άτομα με υποκείμενα νοσήματα θα βρεθούν σε ΜΕΘ σημειώνοντας πως είναι επικίνδυνη η μετάλλαξη Δέλτα και ότι δεν έχει ηλικίες. «Έχουμε δει πόσο επιθετική είναι στους νέους και σε ηλικίες από 14 ετών και πάνω».

    Η πρόεδρος επεσήμανε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ , πως από σήμερα ξεκινάνε δύσκολες ημέρες με την επιστροφή των ταξιδιωτών από τα νησιά και πως θα πρέπει να κάνουν ένα τεστ καθώς μπορεί να μεταφέρουν τον ιό από ασυμπτωματικούς και να το μεταφέρουν στις οικογένειες τους.

    Σημείωσε πως μετά την επιστροφή θα πρέπει να κάνουν πρώτα το τεστ και να περιμένουν 3 -4 ημέρες στο σπίτι πριν πάνε να αγκαλιάσουν τους δικούς τους.

    Όπως υπογράμμισε δεν έχουμε άλλο όπλο επιστρέφοντας από τα νησιά εκτός από τον εμβολιασμό προκειμένου να είμαστε ελεύθεροι.

    Παράλληλα, πρόσθεσε πως πρέπει να υπάρχει μεγάλη προσοχή στα πλοία και τα αεροπλάνα τηρώντας τα μέτρα προστασίας.

    Η κα Παγώνη ανέφερε πως μπαίνοντας στο φθινόπωρο και επειδή δεν πετύχαμε στόχο των εμβολιασμών θα είναι δύσκολα τα πράγματα. Σημείωσε πως δεν πρέπει να φτάσουμε τα 6000 ή τα 8000 κρούσματα γιατί το σύστημα υγείας θα πιεστεί και δεν πρόκειται να αντέξει. «Πρέπει να προσπαθήσουμε μέσα το Σεπτέμβριο να φτάσουμε το ποσοστό του 75%-80% για να είμαστε ασφαλείς γιατί ανοίγουν σχολεία και πανεπιστήμια» είπε ενδεικτικά.

    Για τον πρώτο θάνατο πλήρως εμβολιασμένου για τον κορωνοϊό στη χώρα μας, και ο οποίος δεν είχε υποκείμενα νοσήματα, η ίδια ανέφερε πως πρόκειται για μια ξεχωριστή περίπτωση συγκριτικά με τους εμβολιασμούς που έχουν γίνει που είναι πάρα πολλοί σε όλον τον κόσμο. «Ένα από τα ελάχιστα περιστατικά που συμβαίνει.. Κανένας δεν ξέρει  τον οργανισμό του κάθε ασθενή που έχει ιδιαιτερότητες μέσα σε αυτά τα πλαίσιο μπορεί να υπάρχουν 2,4 ή 5 εξαιρέσεις», είπε χαρακτηριστικά.

    Σχετικά με τους εμβολιασμούς των υγειονομικών ανέφερε πως οι γιατροί είναι εμβολιασμένοι στο 94,7 % ενώ οι νοσηλευτές είναι λιγότεροι. Η ίδια πρόσθεσε πως αν πεισθούν να εμβολιαστούν οι δεύτεροι και συνεχίσουν να δουλεύουν τα πράγματα θα πάνε καλά αλλιώς αν φύγουν από τα νοσοκομεία δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν.

    Διαβάστε επίσης

    Καπραβέλος: Στην μονάδα μου είχαμε τον πρώτο θάνατο πλήρως εμβολιασμένου



    ΣΧΟΛΙΑ