• ΥΓΕΙΑ

  Μάλτα: Χαλάρωση περιορισμών κατά της Covid-19 – Στο 70% ο εμβολιασμός με αναμνηστική δόση

  • NewsRoom
  Μάλτα


  Η Μάλτα ανακοίνωσε σήμερα χαλάρωση των περιορισμών της COVID-19, με άρση της υποχρέωσης για χρήση μάσκας σε όσους βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους σε συγκεντρώσεις έως 2 ατόμων.

  Ο υπουργός Υγείας Κρις Φερν δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι το 70% των κατοίκων της Μάλτας θα έχει λάβει ενισχυτική δόση εμβολίου κατά της COVID-19 έως το σαββατοκύριακο και κατά συνέπεια οι ιατρικές αρχές θα μπορούσαν να χαλαρώσουν κάποιους περιορισμούς από τη Δευτέρα, προσαρμόζοντας παράλληλα κάποιους άλλους.

  Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι από τις 17 Ιανουαρίου, οι περισσότεροι χώροι, συμπεριλαμβανομένων των εστιατορίων, των μπαρ και των γυμναστηρίων, θα ζητούν από τους πελάτες να επιδεικνύουν πιστοποιητικό που να βεβαιώνει ότι έχουν εμβολιαστεί κατά της COVID και έχουν λάβει ενισχυτική δόση.

  Παράλληλα αίρεται η υποχρέωση των εστιατορίων να τηρούν απόσταση δύο μέτρων μεταξύ των τραπεζιών.

  Ωστόσο, όλοι οι υπάλληλοι σε χώρους, όπως εστιατόρια και μπαρ, που έρχονται σε επαφή με πελάτες, θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι και να έχουν λάβει ενισχυτική δόση. Η υποχρέωση αυτή, σύμφωνα με τον υπουργό, δεν θα επεκταθεί σε άλλους κλάδους.

  Οι θεατές θα μπορούν να επιστρέψουν σε αθλητικούς χώρους, αρκεί να επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού που περιλαμβάνει την ενισχυτική δόση.

  Ο Φερν δήλωσε πολύ ικανοποιημένος με το ισχυρό ποσοστό αυτών που έχουν λάβει ενισχυτική δόση και είπε ότι σε όλα τα μαλτέζικα νησιά δημιουργούνται ειδικές μονάδες όπου οι πολίτες μπορούν να εμβολιάζονται χωρίς να έχουν υποβάλει προηγουμένως αίτημα.

  Σύμφωνα με τον ίδιο, το 92% των κρουσμάτων Covid στη Μάλτα αφορούν την παραλλαγή Όμικρον αλλά η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι σε μεγάλο βαθμό υπό έλεγχο.

  Διαβάστε επίσης:

  Βέλγιο: Περισσότερα από 100 εκατ. εμβόλια απορρίφθηκαν τον Δεκέμβριο από τις φτωχότερες χώρες γιατί θα έληγαν

  Θεσσαλονίκη-ΑΠΘ: Σημάδια σταθεροποίησης του ιικού φορτίου SARS-CoV-2

     ΣΧΟΛΙΑ