ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στην Ελλάδα, με βάση τα στοιχεία που δημοσιεύει ο ΕΟΔΥ την τελευταία εβδομάδα, ο συνολικός αριθμός των διαγνώσεων στην επικράτεια έδειξε σημαντική μείωση, σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, ανέφερε ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης.
Η πίεση στο σύστημα Υγείας παραμένει σταθερά υψηλή, αλλά συνέχισε να δείχνει σημεία αποσυμπίεσης. Ο αριθμός των ατόμων σε παρακολούθηση σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας μειώθηκε σε ποσοστό περίπου 11%. Ο αριθμός των νέων εισαγωγών με Covid συνεχίζει να μειώνεται.
Τα στοιχεία δείχνουν ότι βρισκόμαστε σε πορεία συρρίκνωσης της επιδημίας, είπε ο κ. Μαγιορκίνης.
Αναφερόμενος στα self-test, είπε ότι μέχρι σήμερα περισσότερα από 13 εκατομμύρια συσκευές έχουν διατεθεί σε περισσότερα από 3 εκατομμύρια πολίτες. Σχεδόν 9 εκατομμύρια δηλώσεις έχουν περάσει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. Το σύνολο των θετικών που έχουν επιβεβαιωθεί στον έλεγχο από επαγγελματία υγείας, ήταν 19.641 μέχρι αργά χθες το βράδυ.
Διαβάστε επίσης:
ΕΟΔΥ: 2.020 νέα κρούσματα, 56 θάνατοι και 617 διασωληνωμένοι – Δείτε τη γεωγραφική κατανομή
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Cartier – Fifth Avenue: Πολυτέλεια, διακριτικότητα και υψηλή πελατεία στη Νέα Υόρκη
- Χρηματιστήριο: Την ερχόμενη Δευτέρα οι 2.200 μονάδες αν… – Το play σε Aegean, Metlen, Τιτάν, ΒΙΟ, ΕΛΠΕ, Αττικής
- Μαρίνα Αλίμου – Ελλάκτωρ: Σήμα εκκίνησης από τον Δήμο Αλίμου για τη μεγάλη ανάπλαση
- Σπέτσες: Η χωματερή της ντροπής και το δελτίο τύπου… φύλλο συκής της δημάρχου Ευγενίας Φραγγιά
