ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ενδείξεις αποσυμπίεσης του ΕΣΥ δεν υπάρχουν και αυτό θα χρειαστεί τουλάχιστον δύο εβδομάδες για να γίνει, ανέφερε κατά την ενημέρωση για την πανδημία ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης κατά την ενημέρωση για την πανδημία.
Η επιβάρυνση του επιδημιολογικού φορτίου στην Αττική την τελευταία εβδομάδα αυξήθηκε κατά 15%, ενώ ο δείκτης Rt παραμένει πάνω από το 1. Οι ηλικίες που καταγράφουν τα περισσότερα κρούσματα είναι οι 40-65 και ακολουθούν οι 18-39.
Ο κ. Μαγιορκίνης ανέφερε ότι στο επίκεντρο της διασποράς του ιού είναι οι άτυπες κοινωνικές συγκεντρώσεις όπου η μάσκα δεν χρησιμοποιείται και γι’ αυτό συνέστησε περιορισμό των επαφών και πρότεινε οι συναντήσεις να γίνονται σε ανοιχτούς και καλά αεριζόμενους χώρους, ωστόσο το κλειδί παραμένει η τήρηση των μέτρων προστασίας.
Διαβάστε επίσης:
Κορονοϊός: Κατά πόσο η νόσηση με COVID-19 προσφέρει προστασία από την επανα-λοίμωξη;
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Η τραπεζική ένωση και η αύξηση των επενδύσεων για τις επιχειρήσεις στη συνάντηση Πρωθυπουργού και Επιτρόπου Χρηματοοικονομικών
- Metlen: Εξι νέα συμβόλαια για έργα ΑΠΕ στο Ηνωμένο Βασίλειο, αξίας 110 εκατ. λίρες
- Π. Περδικάρης: Επικεφαλής στο μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης της Microsoft, το οποίο προβλέπει με ακρίβεια καιρικά φαινόμενα
- Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Έως το 2030 το μερίδιο αγοράς παγκοσμίως θα ξεπεράσει το 40%
