• ΥΓΕΙΑ

    Λακωνία: 32 κρούσματα σε εργάτες γης – Αγώνας δρόμου για την ιχνηλάτηση

    • NewsRoom


    Αγωνία επικρατεί στη Λακωνία και ειδικότερα στην Αρεόπολη του δήμου Ευρώτα, όπου εντοπίστηκαν συνολικά 32 κρούσματα κορονοϊού σε εργάτες γης.

    Δύσκολη υπόθεση αποδεικνύεται η ιχνηλάτηση των επαφών των κρουσμάτων, καθώς όπως ανέφερε ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας της Αρεόπολης, Ανάργυρος Μαριόλης, όλοι οι εργάτες είναι άνθρωποι χωρίς στοιχεία (ΑΜΚΑ, ΑΦΜ κτλ).

    Γι’ αυτό το λόγο αποφασίστηκε να γίνει έλεγχος σε όλους όσοι βρίσκονται στην περιοχή, ενώ ήδη είναι σε απομόνωση όσοι διαγνώσθηκαν θετικοί στον ιό.

    «Πρόκειται για μια δύσκολη και ευάλωτη περιοχή όπου έχει ολοκληρωθεί σε μεγάλο βαθμό μια εκτεταμένη ιχνηλασία και η περιοχή έχει μπει από χθες σε διαδικασία ανίχνευσης του ιού. Αποφασίστηκε να γίνει έλεγχος σε όλους όσοι βρίσκονται εκεί, ενώ ήδη είναι σε απομόνωση τα σπίτια των ανθρώπων που διαγνώσθηκαν θετικοί στον ιό», ανέφερε αρχικά ο κ. Μαριόλης.

    «Έχει γίνει προσπάθεια ώστε να διαμορφωθεί ένας χώρος ειδικός για τη φύλαξη των θετικών κρουσμάτων. Για να εξακριβωθεί το πότε ξεκίνησε η διασπορά του ιού και από πού, θα γίνει αιμοληψία από αυτούς που παρουσίασαν συμπτώματα.

    Πρέπει να πω πως μιλάμε για εργάτες χωρίς ΑΦΜ ή ΑΜΚΑ που δουλεύουν σε χωράφια. Δεν έχουμε στοιχεία τους και είναι μία πρωτόγνωρη η διαδικασία ιχνηλάτησης για εμάς. Δεν είναι εύκολο με αυτές τις συνθήκες να γίνει η ιχνηλάτηση», συμπλήρωσε.

    Χθες, ο δήμαρχος της περιοχής, Δήμος Βέρδος, έλεγε πως πρόκειται για ομάδες μεταναστών που μένουν κατά δεκάδες σε διαμερίσματα και φοβούνται για μεγάλη διασπορά αν δε βρεθούν γρήγορα οι επαφές τους.

    «Το άσχημο είναι ότι σε ένα σπίτι μένουν πολλά άτομα μαζί. 20-25 άτομα, σε ένα σπίτι 70 τετραγωνικών. Θέλει ψυχραιμία και όχι πανικό. Να απομονωθούν τα κρούσματα και να μην έρχονται σε επαφή με τον υπόλοιπο κόσμο. Ζήτησα να μεταφερθούν σε δομή ή σε ξενοδοχείο τα άτομα που είναι θετικά ώστε να απομονωθούν και να ελέγχεται η τήρηση της καραντίνας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βέρδος.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ