ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Δύο επιπλέον κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον εντοπίστηκαν στην Κρήτη, και συγκεκριμένα στη Σητεία.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το cretalive.gr, τρία κρούσματα κορονοϊού με την μετάλλαξη Όμικρον έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής στην ΠΕ Λασιθίου και συγκεκριμένα στη Σητεία.
Συνολικά δηλαδή τα κρούσματα είναι πέντε, καθώς όπως έχει γίνει ήδη γνωστό θετικές στη νέα παραλλαγή έχουν βρεθεί δύο γυναίκες, ενώ στα Χανιά εντοπίστηκε ο «ασθενής Ο» της παραλλαγής Όμικρον. Ήδη πάντως έχει ξεκινήσει η ιχνηλάτηση των επαφών προκειμένου να φανεί η διασπορά του ιού.
Αυτό που προκαλεί επιπλέον ανησυχία είναι ότι εικάζεται ότι υπάρχει «εστία» με επίκεντρο τις τοπικές εγκαταστάσεις του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου.
Σε κάθε περίπτωση η Κρήτη είναι σε στενή επιτήρηση καθώς στο νησί – στα Χανιά – εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα της παραλλαγής Όμικρον στην Ελλάδα, ενώ όπως εκτιμούν οι επιστήμονες η νέα μετάλλαξη θα επικρατήσει πολύ γρήγορα ειδικά μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων.
Διαβάστε επίσης:
Καθηγητής Βατόπουλος: Σενάρια για τον συνδυασμό της μετάλλαξης Δέλτα με την Όμικρον
ΕΜΑ: Στους 2 μήνες η αναμνηστική δόση του εμβολίου της Johnson & Johnson
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Citi για ΤΙΤΑΝ: Αγοράστε τη μετοχή με νέο στόχο στα €70
- ΚΕΦΙΜ: Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2004 η νομοθετική συναίνεση της αντιπολίτευσης στη Βουλή
- Έτοιμο αρχές του 2027 το νέο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
- Bitcoin: Πτώση κάτω από τα 67.000 δολάρια, παρά το ράλι των μετοχών
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.