• ΥΓΕΙΑ

    Κορονοϊός: Τρίτη δόση 8 μήνες μετά τον αρχικό εμβολιασμό συστήνει η κυβέρνηση Μπάιντεν

    • NewsRoom
    Συνεδριάζει αύριο η επιτροπή των ειδικών για την πανδημία - Διεύρυνση κριτηρίων χορήγησης μονοκλωνικών αντισωμάτων


    Σύσταση για χορήγηση τρίτης ενισχυτικής δόσης του εμβολίου, 8 μήνες, μετά τον αρχικό εμβολιασμό κατά του κορονοϊού αναμένεται να ανακοινωθεί στις ΗΠΑ.

    Η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έχει αποφασίσει να συστήσει στους περισσότερους Αμερικανούς να λάβουν τρίτη, ενισχυτική δόση εμβολίου για την COVID-19 οκτώ μήνες αφού ολοκληρώσουν τον αρχικό εμβολιασμό τους, έγραψε χθες η εφημερίδα The New York Times, επικαλούμενη δύο κυβερνητικούς αξιωματούχους ενημερωμένους σχετικά.

    Η κυβέρνηση Μπάιντεν σχεδιάζει να προχωρήσει στη σύσταση αυτή σύντομα, πιθανόν μέσα στην επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ των NYT.

    Οι τρίτες, ενισχυτικές δόσεις ενδέχεται να αρχίσουν να χορηγούνται περί τα μέσα Σεπτεμβρίου, κατά το ίδιο δημοσίευμα.

    Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανικός Ομοσπονδιακός Οργανισμός Φαρμάκων (FDA) ανακοίνωσε την περασμένη Πέμπτη ότι εγκρίθηκε η χορήγηση τρίτης δόσης για όσους έχουν εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα προκειμένου να ενισχυθεί η προστασία τους έναντι της νόσου που προκαλεί ο νέος κορονοϊός.

    «Η χώρα έχει εισέλθει σε ακόμη ένα νέο κύμα της πανδημίας» και ο FDA «έχει επίγνωση του γεγονότος ότι οι ανοσοκατεσταλμένοι άνθρωποι διατρέχουν ιδιαίτερο κίνδυνο να παρουσιάσουν βαριά μορφή της ασθένειας», ανέφερε η μεταβατική επικεφαλής του ομοσπονδιακού οργανισμού φαρμάκων, η Τζάνετ Γούντκοκ.

    Στις ΗΠΑ έχουν λάβει μέχρι σήμερα άδεια επείγουσας χρήσης και χορηγούνται τα εμβόλια των Moderna, Pfizer/BioNTech (δύο δόσεις) και Johnson & Johnson (μονοδοσικό).

    Διαβάστε επίσης:

    Εμβολιασμός: Εγκρίθηκε από τον FDA η χορήγηση 3ης δόσης στους ανοσοκατεσταλμένους

    Κορονοϊός: Ανεμβολίαστοι όσοι νοσηλεύονται σε ΜΕΘ – Το παράδειγμα εμβολιασμένης γυναίκας 101 ετών (video)

    Οι παρενέργειες του εμβολίου στους εφήβους



    ΣΧΟΛΙΑ