ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Δωρεάν rapid test για τον κορονοϊό πραγματοποιούν κλιμάκια του ΕΟΔΥ στα Ιωάννινα, όπου ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται ανησυχητικά τις τελευταίες εβδομάδες.
Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, τα δωρεάν τεστ για τον κορονοϊό, που διενεργήθηκαν χθες, Πέμπτη, έγιναν σε 753 πολίτες, στον προαύλιο χώρο του Διοικητηρίου της Περιφέρειας Ηπείρου, στα Ιωάννινα.
Από τους 753 ελέγχους προέκυψαν 11 δείγματα θετικά στον κορονοϊό (7 άνδρες και 4 γυναίκες) με διάμεση ηλικία τα 35 έτη. Το ποσοστό των θετικών δειγμάτων προς το σύνολο είναι 1,46%.
Υπενθυμίζεται ότι ο ΕΟΔΥ πραγματοποίησε παρόμοιες «επιχειρήσεις» και στην Αθήνα, όπου διαπιστώθηκαν 21 κρούσματα σε 496 ελέγχους (ποσοστό θετικών 4,2%) καθώς και στη Νίκαια (ποσοστό θετικών 1,3%).
Ο ΕΟΔΥ και οι υγειονομικές Αρχές της χώρας έχουν τεθεί σε συναγερμό μετά το πρώτο lockdown που αποφασίστηκε για την περιοχή της Κοζάνης. Ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας δήλωσε ότι τα περισσότερα κρούσματα αφορούν σε νέους, δηλαδή άτομα ηλικίας κάτω των 35 ετών.
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- The Mononews Quiz 20/3/2026
- Ασήμι: Εκτινάσσεται η ζήτηση από την Κίνα με ρεκόρ εισαγωγών – 470 τόνοι σε μόλις έναν μήνα!
- WSJ: Η Ουάσινγκτον στέλνει μαχητικά αεροσκάφη κατά των ιρανικών πλοίων για την απελευθέρωση των Στενών του Ορμούζ
- Μήνυμα της ΑΑΔΕ σε 1,5 εκατ φορολογούμενους – Τα SOS στις προσυμπληρωμένες οι φορολογικές δηλώσεις
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.