• ΥΓΕΙΑ

    Κορονοϊός: Τα νέα μέτρα που θα ανακοινώσει ο Νίκος Χαρδαλιάς

    • NewsRoom

    Νίκος Χαρδαλιάς, υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας


    Νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες θα ανακοινώσει σήμερα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

    Τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με δημοσιεύματα, αναμένεται να ανακοινωθεί η παράταση των μέτρων για τα καταστήματα εστίασης σε Ύδρα και Πόρο, καθώς και την εφαρμογή των ίδιων μέτρων σε Σπέτσες, Πάρο και Αντίπαρο. Πλαφόν 50 ατόμων θα μπει στον επιτρεπόμενο αριθμό ατόμων σε κάθε είδους συγκέντρωση, πάρτι και συναυλίες.

    Επίσης, θα προβλέπεται προληπτικός εργαστηριακός έλεγχος όλων όσων επιστρέφουν από άδειες στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και αυτούς που εργάζονται σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού (π.χ. εντός στρατοπέδων, δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και χώρους φιλοξενίας προσφύγων) με ευθύνη των εργοδοτών ή τον προϊσταμένων.

    Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της πρωινής τηλεδιάσκεψης για τον κορονοϊό στο Μέγαρο Μαξίμου δήλωσε:

    «Θα ανακοινώσει ο Νίκος Χαρδαλιάς μια σειρά μέτρων», ενώ έστειλε το δικό του μήνυμα προς του νέους:

    «Θέλω να κάνω ειδική έκκληση στους νέους μας, στα νέα παιδιά. Έχω και εγώ παιδιά σε αυτή την ηλικία, 17, 23 και 22, γνωρίζω την ανεμελιά της ηλικίας. Αλλά, παρακαλώ, έκκληση: Προσοχή, προσέξτε τους εαυτούς σας, δεν είστε άτρωτοι, και κυρίως αυτοί που δεν είναι άτρωτοι είναι οι γονείς σας και οι παππούδες και οι γιαγιάδες σας».



    ΣΧΟΛΙΑ