ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στην εισήγηση να ανοίξει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό όλων των άνω των 30 ετών με την αναμνηστική (τέταρτη) δόση του εμβολίου κατά της Covid-19 προχωρά η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο πλαίσιο αυτό θα ανοίξει η πλατφόρμα έτσι ώστε όσοι το επιθυμούν να κλείσουν ραντεβού για την δεύτερη αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού.
Η Επιτροπή η οποία συνεδρίασε σήμερα, τονίζει πως γίνεται ισχυρή σύσταση για εμβολιασμό στους πολίτες άνω των 60 ετών.
Αιτία της απόφασης είναι η εκ νέου έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού, περίπου εδώ και τρεις εβδομάδες μετά την άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς χώρους.
Υπενθυμίζεται πως μέχρι σήμερα η τέταρτη δόση εμβολίου αφορά όλους τους πολίτες ηλικίας άνω των 60 ετών.
Η σχετική πλατφόρμα έχει ανοίξει από τον περασμένο Απρίλιο ενώ είχαν προηγηθεί οι ανοσοκατασταλμένοι.
Από στοιχεία για την εμβολιαστική κάλυψη των πολιτών, προκύπτει ότι μόλις το 15% των πολιτών άνω των 60 ετών έχει εμβολιαστεί με την τέταρτη δόση.
Διαβάστε επίσης
Μόσιαλος: Τι γνωρίζουμε για τις επιπτώσεις των υποπαραλλαγών Β4/5 στη Νότια Αφρική
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Φον ντερ Λάιεν: Xαιρετίζει τη συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου – «Ένα καθοριστικό βήμα»
- Χανιά: Συνελήφθη 45χρονη Ουκρανή για εμπρησμό από πρόθεση
- Ποια είναι η δικηγορική εταιρεία με… AI αντί για δικηγόρους που κέρδισε την πρώτη της δίκη
- Σε ύφεση και χωρίς ενεργά μέτωπα οι πυρκαγιές σε Πέτρα Βοιωτίας και Σπαθάρι Ευβοίας
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.