ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στην εισήγηση να ανοίξει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό όλων των άνω των 30 ετών με την αναμνηστική (τέταρτη) δόση του εμβολίου κατά της Covid-19 προχωρά η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο πλαίσιο αυτό θα ανοίξει η πλατφόρμα έτσι ώστε όσοι το επιθυμούν να κλείσουν ραντεβού για την δεύτερη αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού.
Η Επιτροπή η οποία συνεδρίασε σήμερα, τονίζει πως γίνεται ισχυρή σύσταση για εμβολιασμό στους πολίτες άνω των 60 ετών.
Αιτία της απόφασης είναι η εκ νέου έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού, περίπου εδώ και τρεις εβδομάδες μετά την άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς χώρους.
Υπενθυμίζεται πως μέχρι σήμερα η τέταρτη δόση εμβολίου αφορά όλους τους πολίτες ηλικίας άνω των 60 ετών.
Η σχετική πλατφόρμα έχει ανοίξει από τον περασμένο Απρίλιο ενώ είχαν προηγηθεί οι ανοσοκατασταλμένοι.
Από στοιχεία για την εμβολιαστική κάλυψη των πολιτών, προκύπτει ότι μόλις το 15% των πολιτών άνω των 60 ετών έχει εμβολιαστεί με την τέταρτη δόση.
Διαβάστε επίσης
Μόσιαλος: Τι γνωρίζουμε για τις επιπτώσεις των υποπαραλλαγών Β4/5 στη Νότια Αφρική
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ά. Γεωργιάδης για σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης: Έρχεται νέο φίλτρο με στόχο την εξοικονόμηση
- Τι λένε στις κλειστές συσκέψεις στο Μαξίμου, η «εξομολόγηση» Αυγενάκη στο «Αλφιέρε», ο… Αγιορίτης Κ.Μ. και η ανατροπή με Φλωρίδη
- Ο ήχος του χρυσού και το μούγκρισμα της αυταπάτης του δολαρίου
- H συνωμοσία της σιωπής και η πεμπτουσία της στρέβλωσης
