• ΥΓΕΙΑ

    Κορονοϊός: Άνω των 200 εκατ. η πρόσθετη χρηματοδότηση στην υγεία

    • NewsRoom


    Με πρόσθετα κονδύλια και ανθρώπινο δυναμικό ενισχύεται το σύστημα δημόσιας υγείας, προκειμένου να αντιμετωπίσει την επιδημία του κορονοϊού στη χώρα.

    Ήδη το υπουργείο Υγείας ενισχύθηκε με 15 εκατομμύρια ευρώ για την προμήθεια υγειονομικού υλικού, ενώ θα διατεθούν επιπλέον 70 εκατομμύρια για την πρόσληψη 2.000 επαγγελματιών Υγείας σε νοσοκομεία, κέντρα Υγείας και υπηρεσίες του ΕΚΑΒ.  Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 950 προσλήψεις, ενώ όπως τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου για το θέμα του κορονοϊού, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, κατά την τακτική ενημέρωση, εκτιμάται ότι οι πρόσθετες χρηματοδοτήσεις θα ξεπεράσουν τα 200 εκατ. ευρώ.

    Στο μεταξύ, ύστερα από εντατική προετοιμασία μπαίνουν σε λειτουργία πτέρυγες δημόσιων νοσοκομείων οι οποίες διατίθενται αποκλειστικά για τη νοσηλεία ασθενών με COVID-19. Ολόκληρο το νοσοκομείο «ΝΙΜΤΣ» καθώς και το νοσοκομείο «Παμμακάριστος» διατίθενται επιχειρησιακά στο ΕΣΥ για τη νοσηλεία αυτών των περιστατικών, καθώς και μία πτέρυγα του νοσοκομείου «Αγία Βαρβάρα».

    Τέλος, κατόπιν συμφωνίας του υπουργείου Υγείας με τον ΕΟΠΥΥ το ιδιωτικό κέντρο αποκατάστασης και αποθεραπείας «Attica» στην Ελευσίνα, δεσμεύεται για την αποκλειστική νοσηλεία ασθενών με το νέο κορονοϊό. Την ευθύνη της επιστημονικής και λειτουργικής διαχείρισης του κέντρου φέρει η 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Νήσων .

     



    ΣΧΟΛΙΑ