ΥΓΕΙΑ

Κομισιόν: Σύντομα θα αυξηθούν οι δόσεις εμβολίων από την Johnson & Johnson

Το εμβόλιο κατά του κορονοϊού της Johnson & JohnsonΤο εμβόλιο κατά του κορονοϊού της Johnson & Johnson

Το εμβόλιο κατά του κορονοϊού της Johnson & Johnson


H Ευρωπαϊκή Επιτροπή λέει ότι η καθυστέρηση στις παραδόσεις των εμβολίων της εταιρείας Johnson & Johnson είναι προσωρινή, καθώς βρίσκεται σε στενή επαφή με την εταιρεία και έχει λάβει διαβεβαιώσεις ότι σύντομα θα αυξηθούν οι παραδόσεις των εμβολίων προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αυτό δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, αρμόδιος για θέματα υγείας, Στέφαν ντε Κερσμάκερ, κληθείς να σχολιάσει τις μειωμένες παραδόσεις εμβολίων προς τα κράτη-μέλη, από την Johnson & Johnson.

“Τα κράτη-μέλη έχουν ενημερωθεί για τις καθυστερήσεις και έχουν εκφράσει την ανησυχία τους”, ανέφερε ο Στέφαν ντε Κερσμάκερ, τονίζοντας ότι η Επιτροπή παρακολουθεί το θέμα και με βάση τις πληροφορίες που έχει λάβει από την εταιρεία αναμένει ότι θα παραδοθούν οι συμφωνημένες δόσεις το 2ο και το 3ο τρίμηνο. Παράλληλα, ο Επίτροπος εσωτερικής αγοράς, Τιερί Μπρετόν και η αρμόδια Task Force βρίσκονται σε συνεχή επαφή με την εταιρεία για την αύξηση της παραγωγικής δυνατότητας. Σε κάθε περίπτωση, η Επιτροπή εκτιμά ότι οι παραδόσεις της εταιρείας δεν εμποδίζουν την επίτευξη του στόχου της ΕΕ να εμβολιαστεί το 70% του ενήλικου πληθυσμού ως το τέλος Ιουλίου.

Βάσει του συμβολαίου με την Επιτροπή, η Johnson & Johnson έχει δεσμευτεί για την παράδοση 55 εκατομμυρίων δόσεων το 2ο τρίμηνο του 2021 στην ΕΕ και συνολικά 200 εκατομμυρίων δόσεων εντός του 2021.

Διαβάστε ακόμα:

Άνοιξαν τα ραντεβού για τους άνω των 18 με το μονοδοσικό της Johnson – Johnson

Βρετανία: Εγκρίθηκε η χρήση του μονοδοσιακού εμβολίου της Johnson & Johnson

AstraZeneca -Johnson &Johnson: Γιατί προκαλούνται θρομβώσεις -Επιστήμονες λένε ότι βρήκαν την απάντηση

 

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

 

 ΣΧΟΛΙΑ