ΥΓΕΙΑ

Κώδωνας κινδύνου από τον διευθυντή ΜΕΘ του Παπανικολάου: «Αν ανοίξουμε χωρίς μέτρα, το τρίτο κύμα θα είναι φοβερό»

  • NewsRoom


«Δεν πρέπει να ανοίξουμε […] Αυτός που θα ανοίξει, θα πρέπει να γνωρίζει ότι ανοίγει με κίνδυνο της ζωής του…»

Κατηγορηματικός κατά της άρσης του lockdown, ιδίως αν αυτό γίνει χωρίς περιοριστικά μέτρα, εμφανίστηκε ο διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Νικόλαος Καπραβέλος.

Ο κ. Καπραβέλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, έκανε λόγο για τραγική κατάσταση στη δοκιμαζόμενη Θεσσαλονίκη και προειδοποίησε ότι αν ανοίξουμε χωρίς μέτρα, το τρίτο κύμα θα είναι φοβερό.

«Βιώνουμε μια τραγική κατάσταση. Δεν έχουμε κρεβάτια εντατικής. Έχουμε φτιάξει έναν άλλο χώρο, σε βάρος άλλων ειδικοτήτων, για να αντιμετωπίσουμε αυτό το κύμα, το οποίο μας ξέφυγε», είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Καπραβέλος ανέφερε ότι το δεύτερο κύμα ξεκινάει τον Οκτώβριο και τελειώνει τον Μάρτιο.

«Δεν πρέπει να ανοίξουμε. Η διασπορά είναι πλέον στη διπλανή μας πόρτα. Αυτός που θα ανοίξει, αν θα ανοίξει, θα πρέπει να γνωρίζει ότι ανοίγει με κίνδυνο της ζωής του», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αυτή τη στιγμή δεν πρέπει να γίνεται καμία κουβέντα για άνοιγμα. Από μένα και τη μαρτυρική Θεσσαλονίκη δεν θα ακούσετε ποτέ για άνοιγμα. Θα σας λέμε περιοριστικά μέτρα», τόνισε ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου.

Υποστήριξε δε πως «αν δεν ληφθούν μέτρα θα είναι εθνική τραγωδία. Στις 25 Νοεμβρίου η Θεσσαλονίκη κατέγραψε πρωτιά με μεγαλύτερο αριθμό θανάτων ανά 1 εκατ. πληθυσμό σε όλη την Ευρώπη» και υπογράμμισε τη σημασία διατήρησης των μέτρων: «Αν ανοίξουμε χωρίς μέτρα, το τρίτο κύμα θα είναι φοβερό. Ο ιός έχει φοβερή μεταδοτικότητα. Το εμβόλιο είναι η ελπίδα της κοινωνίας».

Να σημειωθεί ότι, μιλώντας επίσης στον ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης τόνισε κι αυτός ότι τα δημοτικά δεν πρέπει να ανοίξουν για κανένα λόγο μέσα στον Δεκέμβριο.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Ανησυχία για την αργή αποκλιμάκωση της πανδημίας στη χώρα – Τι σενάρια παίζουν για την άρση των μέτρων


ΣΧΟΛΙΑ