• ΥΓΕΙΑ

    Κικίλιας: Θησαυρός προς αξιοποίηση το έμψυχο δυναμικό του ΕΣΥ

    • NewsRoom


    Τον  Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών (ΙΣΑ) επισκέφθηκαν την Τετάρτη ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο υφυπουργός Βασίλης Κοντοζαμάνης, οι οποίοι είχαν συνάντηση εργασίας με τον πρόεδρο Γιώργο Πατούλη και το Δ.Σ. του Συλλόγου.

    Στην τοποθέτησή του, ο υπουργός Υγείας, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι οι γιατροί και όλο το έμψυχο δυναμικό του ΕΣΥ αποτελούν το θησαυρό που θα αξιοποιήσει το υπουργείο Υγείας στην χάραξη μιας πολιτικής που θα έχει επίκεντρο τον άνθρωπο. Αναγνώρισε τα «τεράστια» προβλήματα που υπάρχουν, ωστόσο εξέφρασε την πεποίθηση ότι με στενή συνεργασία και κοινή προσπάθεια, θα επιτευχθούν «καθημερινές μικρές και μεγαλύτερες νίκες που θα απαλύνουν τον ανθρώπινο πόνο».

    Ο υφυπουργός Υγείας, εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων στο ΕΣΥ, σε συνεργασία με τους φορείς.

    «Είμαστε καλά προετοιμασμένοι και έχουμε συγκεκριμένο και καλά μελετημένο πρόγραμμα, που θα επιλύσει χρόνια προβλήματα και θα αλλάξει τα δεδομένα στο Σύστημα Υγείας. Η προσπάθεια είναι ομαδική και η συνεργασία με τους φορείς θα συνεχιστεί και θα διευρυνθεί», τόνισε ο κος Κοντοζαμάνης.

    Ο πρόεδρος του ΙΣΑ, τόνισε ότι η επίσκεψη των υπουργών σηματοδοτεί την επιστροφή στην κανονικότητα και το τέλος μιας «μαύρης περιόδου», κατά την οποία επιχειρήθηκε η φίμωση του ιατρικού κόσμου. Σημείωσε, δε, ότι η επανεκκίνηση της χώρας με την νέα κυβέρνηση ανοίγει μια νέα σελίδα και για την υγεία και διαβεβαίωσε ότι ο ΙΣΑ θα είναι αρωγός στη χάραξη της πολιτικής που θα είναι προς όφελος του ασθενή, της δημόσιας υγείας και του λειτουργού της υγείας.



    ΣΧΟΛΙΑ