• ΥΓΕΙΑ

    Καταφύγιο 121 γυναικών με καρκίνο το Σπίτι του «ΜΑΝΑ»

    • NewsRoom


    Περισσότερες από 120 γυναίκες με καρκίνο του μαστού και γυναικολογικό καρκίνο, έχει δεχτεί στην “αγκαλιά” του ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός ΜΑΝΑ, κατά τον ένα χρόνο επιτυχημένης λειτουργίας του.

    Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν από τη διευθύντρια Δρ. Ιζόλδη Χατζηγιάννη, σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη της βιομηχανίας φαρμάκων DEMO ΑΒΕΕ, κατά τον ένα χρόνο λειτουργίας του έχουν βρει καταφύγιο 121 γυναίκες, 41-60 ετών, εκ των οποίων η πλειονότητα (90,85%)  πάσχει από καρκίνο του μαστού (77,68%) ή άλλο γυναικολογικό καρκίνο (9,09%) ή σε συνδυασμό με κάποιον άλλον καρκίνο (4,96%) και οι υπόλοιπες από κάποια άλλη μορφή καρκίνου (5,78%).

    Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο, φιλόξενο χώρο στο κέντρο της Αθήνας, το Σπίτι του ΜΑΝΑ, προσφέρει σε γυναίκες όλων των ηλικιών, πλήθος υπηρεσιών από εξειδικευμένους επαγγελματίες υγείας με εμπειρία στη φροντίδα ασθενών με καρκίνο, πάντοτε σε συνεργασία με τους δημόσιους φορείς Υγείας, αλλά και από ιδιώτες επαγγελματίες υγείας που προσφέρουν εθελοντικά την υποστήριξή τους, σεβόμενοι απαραίτητα την ιατρική δεοντολογία. Μέσα στον έναν χρόνο, για την υποστήριξη των γυναικών, έχουν διατεθεί συνολικά 2.325 ώρες. Συγκεκριμένα, οι παρεχόμενες υπηρεσίες περιλαμβάνουν:

    • Ψυχολογική – Ψυχοκοινωνική Συμβουλευτική και Υποστήριξη
    • Φυσιοθεραπευτική Συμβουλευτική και Υποστήριξη
    • Διατροφικές Συμβουλές
    • Υπηρεσίες Φροντίδας Προσώπου και Σώματος
    • Προγράμματα Σωματικής & Πνευματικής Άσκησης
    • Προγράμματα Δημιουργικής Απασχόλησης

    Στόχος  αυτών των υπηρεσιών που προσφέρονται, είναι η επαναφορά των συγκεκριμένων γυναικών σε έναν φυσιολογικό τρόπο ζωής, όπως πριν την εμφάνιση της νόσου, βελτιώνοντας την ποιότητας της ζωής τους, που αποτελεί και το όραμα της Προέδρου και ιδρυτικού στελέχους του Οργανισμού Κυρίας Randa Ghandour, η οποία έχει δώσει προσωπική μάχη με τον καρκίνο του μαστού και έχει νικήσει.

    Αναφερόμενη στο πρώτο έτος «ζωής» του οργανισμού,  η Κυρία Randa Ghandour δήλωσε: «Στο Σπίτι του ΜΑΝΑ κάναμε πραγματικότητα το όραμά μας: Να υποστηρίζουμε, να προσφέρουμε αγάπη κι ευτυχία στις Κυρίες που έχουν ανάγκη από τις υπηρεσίες μας. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εθελοντές μας, όλους τους υποστηρικτές μας και όλες τις Κυρίες που μας εμπιστεύθηκαν από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του ΜΑΝΑ.»

    Το επιστημονικό έργο και οι δράσεις του Οργανισμού ΜΑΝΑ έχουν τεθεί υπό την Αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

    Με Το Σπίτι του ΜΑΝΑ μπορείτε να επικοινωνήσετε για περισσότερες πληροφορίες με τους ακόλουθους τρόπους:

    • Tηλεφωνικά, στο 210-7295 546 κατά τις ώρες 10:00-17:00, Δευτέρα έως και Παρασκευή. (Ρηγίλλης 10, ΤΚ 10674, Αθήνα)
    • Ηλεκτρονικά, είτε με email [email protected] είτε συμπληρώνοντας την ειδικά διαμορφωμένη φόρμα επικοινωνίας  (www.manaorg.com)
    • Στη σελίδα στο Facebook: https://www.facebook.com/manamazigiatizoi/ και στο Instagram account: @manaorg

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ