• ΥΓΕΙΑ

    Καπραβέλος: Αν χτυπήσει την Αθήνα τρίτο κύμα κορονοϊού, οι συνέπειες θα είναι ολέθριες

    • NewsRoom


    Κώδωνα κινδύνου για τη σταδιακή αποκλιμάκωση των μέτρων για την αποτροπή της διασποράς του νέου κορονοϊού κρούει ο Διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νικόλαος Καπραβέλος, ο οποίος κάνει λόγο για πιθανό «ολέθριο» τρίτο κύμα.

    «Αυτό που φοβόμαστε όλοι είναι μήπως η μερική αποκλιμάκωση πυροδοτήσει τη σφοδρότητα ενός τρίτου κύματος, δηλαδή μια έκρηξη της πανδημίας, η οποία θα είναι ολέθρια και καταστροφική», δήλωσε ο κ. Καπραβέλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι τα σχολεία σε μικρότερο βαθμό θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια τέτοια κατάσταση.

    Τόνισε δε ότι ότι αυτό πουν τον φοβίζει περισσότερο είναι το σταδιακά άνοιγμα της αγοράς επισημαίνοντας ότι αυτό «πρέπει να γίνει με προσοχή και σε άμεση συσχέτιση με το επιδημιολογικό φορτίο και με την κατάσταση του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

    Ο κ. Καπραβέλος πρόσθεσε ότι «το δεύτερο κύμα χτύπησε τη Βόρεια Ελλάδα και μάλιστα με τραγικές συνέπειες. Εάν πυροδοτηθεί αυτό στην Αθήνα, μια πολύ μεγαλύτερη περιφέρεια, οι συνέπειες θα είναι ολέθριες».

    Διαβάστε επίσης:

    Συρίγος: Δεν θα γίνουν δια ζώσης μαθήματα στα πανεπιστήμια – Σήμερα οι ανακοινώσεις

    Εμβόλιο κορονοϊού: Σε λειτουργία το απόγευμα η πλατφόρμα-Βήμα βήμα η διαδικασία για να κλείσετε ραντεβού

    Ζώδια: Οι προβλέψεις για σήμερα Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2020



    ΣΧΟΛΙΑ