• ΥΓΕΙΑ

    Κακή κυκλοφορία αίματος: Τα 5 συμπτώματα που περνούν απαρατήρητα

    • NewsRoom
    πόδια


    Η κυκλοφορία του αίματος στον οργανισμό είναι μια λειτουργία ζωτικής σημασίας. Σε κάποιες περιπτώσεις, ωστόσο, παρουσιάζει προβλήματα, προκαλώντας σοβαρούς κινδύνους για την υγεία (έμφραγμα, θρόμβωση, εγκεφαλικό, κιρσούς κ.ά.).

    Το κυκλοφορικό σύστημα είναι υπεύθυνο για τη «διανομή» βασικών θρεπτικών συστατικών, οξυγόνου και νερού σε όλο τον οργανισμό. Πρόκειται για ένα δίκτυο που διοχετεύει σε κάθε κύτταρο, μέρος και όργανο του σώματος οτιδήποτε χρειάζεται να παραμείνει υγιές και να λειτουργεί σωστά. Την ίδια στιγμή είναι υπεύθυνο για την απομάκρυνση του διοξειδίου του άνθρακα και άλλων αποβλήτων από τον οργανισμό.

    Ωστόσο, υπάρχουν φορές που αυτό το ζωτικής σημασίας δίκτυο λειτουργεί λιγότερο άριστα από τις αρχικές «προδιαγραφές» του και, όταν συμβαίνει αυτό, μπορεί να προκύψουν διάφορα συμπτώματα.

    Πολλές φορές, τα συμπτώματα της κακής κυκλοφορίας του αίματος παραμένουν απαρατήρητα για αρκετό καιρό. Στην πραγματικότητα, δεν είναι ασυνήθιστο να αγνοείται η κατάσταση για χρόνια έως ότου προκύψουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Για τους λόγους αυτούς, πολλές καταστάσεις που συνδέονται με την κακή κυκλοφορία είναι γνωστές ως “σιωπηλοί δολοφόνοι”. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά σημάδια που μπορεί να παρουσιάσει το σώμα. Ορισμένα από αυτά μπορεί να είναι ήπια και σπάνια, ενώ άλλα πολύ σοβαρά.

    Σύμφωνα με τους ειδικούς της Mayo Clinic, τα ύποπτα συμπτώματα τα οποία δείχνουν ότι το αίμα δεν κυκλοφορεί σωστά στον οργανισμό είναι τα παρακάτω και θα πρέπει να αξιολογούνται από ειδικό:

    1. Μούδιασμα στα άκρα: Το πιο χαρακτηριστικό σύμπτωμα της κακής κυκλοφορίας είναι το μούδιασμα στα χέρια ή στα πόδια ακόμη και όταν ο ασθενής βρίσκεται σε κατάσταση ηρεμίας. Μη ξεχνάτε ότι η κακή κυκλοφορία του αίματος συνδέεται με την εμφάνιση εγκεφαλικού επεισοδίου.

    2. Κρύα χέρια και πόδια: Τα παγωμένα χέρια και πόδια ακόμη και όταν οι συνθήκες είναι ιδανικές είναι σημάδι κακής κυκλοφορίας του αίματος. Ειδικά στην περίπτωση που το χρώμα του δέρματος γίνεται μπλε ή διαφανές!

    3. Πληγές που δεν κλείνουν: Οι πληγές που δεν κλείνουν αποτελούν κακό σημάδι και ίσως να οφείλεται στην κακή κυκλοφορία του αίματος.

    4. Πόνος στο στήθος: Ο πόνος στο στήθος δεν σημαίνει πάντα πρόβλημα καρδιάς. Πιθανό είναι να οφείλεται στην κακή κυκλοφορία του αίματος στις αρτηρίες της καρδιάς.

    5. Πόνος στα πόδια: Όταν το αίμα συσσωρεύεται στα κάτω άκρα τότε αυξάνεται η πίεση στα μικρά αιμοφόρα αγγεία με συνέπεια να διογκώνονται οι φλέβες και οι πάσχοντες να υποφέρουν από έντονο πόνο.

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η ξαφνική απώλεια των αποταμιεύσεων αυξάνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου

     

     

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έρευνα: Οι καπνιστές κάνουν χειρότερη διατροφή από τους μη καπνιστές!

     

     

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αρτηριακή πίεση: Ποια είναι τα νέα φυσιολογικά όρια

     



    ΣΧΟΛΙΑ