ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Repubblica, η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε προτίθεται να παρατείνει την ισχύ της ”κόκκινης ζώνης” σε όλη την Ιταλία, τα σαββατοκύριακα, μέχρι και τον Φεβρουάριο.
Αυτό σημαίνει, προσθέτει η εφημερίδα, ότι από την Παρασκευή το βράδυ μέχρι την Δευτέρα το πρωί, για τουλάχιστον άλλες τέσσερις εβδομάδες θα παραμένουν κλειστά σχεδόν όλα τα καταστήματα (εκτός από εκείνα με τρόφιμα, κομμωτήρια, όσα πωλούν παιχνίδια και φαρμακεία) και ότι τα καφέ- μπαρ και τα εστιατόρια θα μπορούν να λειτουργούν μόνο με take away και κατ΄οίκον παράδοση.
Το όλο σχέδιο, σύμφωνα με τον Τύπο, οφείλεται στην αύξηση του ποσοστού θετικών διαγνωστικών τεστ, το οποίο χθες άγγιξε το 17,6%, και στην πρόβλεψη των επιστημόνων ότι, είναι πολύ πιθανό οι μολύνσεις να συνεχίσουν να αυξάνονται για άλλες δέκα ημέρες.
Όσο για τους περιορισμούς που ίσχυσαν κατά τις γιορτές, αναμένεται να διαπιστωθεί αν θα βοηθήσουν στην μείωση των κρουσμάτων. Πολλά θα εξαρτηθούν και από τις οικογενειακές συναντήσεις και το κατά πόσον τηρήθηκαν, στα διάφορα γεύματα και δείπνα, τα μέτρα ασφαλείας.
Είναι πολύ πιθανό, παράλληλα, σε έξι περιφέρεις της χώρας, σε σύνολο είκοσι ( Καλαβρία, Βένετο, και στις ευρύτερες περιοχές της Μπολόνια, της Ανκόνα, της Γένοβας και της Τεργέστης), να διατηρηθούν, από την ερχόμενη Πέμπτη, και περιορισμοί κατά την διάρκεια της εβδομάδας. Πρόκειται για απαγόρευση εξόδου από τον δήμο μόνιμης διαμονής και την λειτουργία καφέ και εστιατορίων μόνο με take away, λόγω των ανησυχητικών επιδημιολογικών στοιχείων.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης:
Βρετανία: Πιθανοί περισσότεροι περιορισμοί λόγω της Covid-19, τα σχολεία θα παραμείνουν ανοικτά
Κύπρος: Εντοπίστηκαν κρούσματα της μετάλλαξης της Βρετανίας
Κορονοϊός: Ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα τα εμβόλια – Πότε ξεκινούν οι εμβολιασμοί
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ: Από ένα μικρό ενδοκρινολογικό εργαστήριο σε έναν σε έναν από τους πιο σημαντικούς ομίλους υγείας στη χώρα
- Ο νέος άσσος της Χήτος μετά το Ζαγόρι
- Τα περιθώρια ανόδου των αναλυτών για Metlen, Motor Oil, Titan, ΔΕΗ, HELLENiQ Energy και Elvalhalcor
- Η Μυκονιάτικη Πανσέληνος, οι Πλόες στην Άνδρο, καλλιτεχνικές συναντήσεις στο Κάπρι, μία μέρα δίπλα στη θάλασσα της Γλυφάδας και η κομψή παρουσία στο Προεδρικό Μέγαρο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.