ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο ειδικός επίτροπος που διόρισε η ιταλική κυβέρνηση για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, Ντομένικο Αρκούρι, δήλωσε σήμερα ότι «η Ιταλία δεν έχει βάλει τον εχθρό στη γωνία» και ότι «δεν πρέπει να νομίζει ότι έχει αρχίσει να κερδίζει και πως έχει, πλέον, το πάνω χέρι».
Εξήγησε, δε, ότι, ο ιός κυκλοφορεί ακόμη σε όλη την χώρα και προς το παρόν, το μόνο που έχει συμβεί, είναι ότι «η Ιταλία άρχισε να περιορίζει την επιθετικότητα του κορονοϊού». Ο ειδικός επίτροπος πρόσθεσε ότι το ιταλικό δημόσιο προμηθεύει τις περιφέρειες με τεστ για την ανίχνευση του ιού, ώστε να μπορέσουν να πραγματοποιηθούν , σε σαφώς μεγαλύτερο αριθμό, τις επόμενες ημέρες.
«Αν δεν κερδίσουμε την σημερινή μάχη, δεν θα μπορέσει να υπάρξει καμία οικονομική και κοινωνική εκκίνηση της χώρας», τόνισε από την μεριά του ο υπουργός υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα, μιλώντας στην δημόσια τηλεόραση Rai. «Προς το παρόν δεν υπάρχουν οριστικά αποτελέσματα και δεν νομίζω ότι το χρονικό διάστημα θα είναι τόσο σύντομο», κατέστησε σαφές ο Ιταλός υπουργός.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μυλωνάς (Εθνική): Το σχέδιο για χρηματοδότηση μεγάλων project, η διανομή του 60% των κερδών και οι ελπίδες για τα στεγαστικά
- Φωτιά ηλεκτρικού οχήματος σε υπόγειο χώρο
- Snappi: Είσοδος σε πάνω από τρεις ευρωπαϊκές χώρες μέχρι το 2029
- Αναστάσιος Ροζολής (ΣΕΚΠΥ): Χρειάζεται ένα σχέδιο για την ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας
