ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Ισπανία ανακοίνωσε πως την ερχόμενη Τρίτη θα βάλει τέλος στην υποχρέωση των πολιτών να φορούν μάσκα προστασίας στους εξωτερικούς χώρους, ένα μέτρο που επιβλήθηκε στα τέλη Δεκεμβρίου για να αντιμετωπιστεί το κύμα των κρουσμάτων της Covid-19 που προκλήθηκε από την παραλλαγή Όμικρον.
Η κυβέρνηση του Πέδρο Σάντσεθ θα υιοθετήσει στο υπουργικό συμβούλιο της Τρίτης «το διάταγμα που καταργεί την υποχρέωση της χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους», δήλωσε σήμερα η ισπανίδα υπουργός Υγείας Καρολίνα Ντάριας στο ραδιοσταθμό Cadena Ser.
Η Ισπανία είχε επαναφέρει την υποχρέωση της χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους στις 22 Δεκεμβρίου, μπροστά σε ένα έκτο κύμα κρουσμάτων της Covid-19 που προκλήθηκε κυρίως από την μεταδοτική παραλλαγή Όμικρον.
Όμως «όλοι οι (υγειονομικοί) δείκτες βελτιώνονται», «ιδιαίτερα το ποσοστό πληρότητας» στα νοσοκομεία και η επίπτωση των κρουσμάτων, δήλωσε η υπουργός Υγείας.
Διαβάστε επίσης:
Κορονοϊός: Μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού η είσοδος στην Ελλάδα από τις 7 Φεβρουαρίου
Πλεύρης: Από τις 25 Φεβρουαρίου το Παίδων Πεντέλης επανέρχεται σε πλήρη λειτουργία
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΕΧΑΕ: Με ποσοστό 7,83% η Praude Asset Management και με 0,5% η Jefferies International
- Ευρωαγορές: Με αρνητικά πρόσημα αποχαιρέτησε ο Οκτώβριος – Μηνιαίες απώλειες 1,7% για τον DAX
- Δημήτρης Κουρέτας (Περιφερειάρχης Θεσσαλίας) απάντηση στον ΥΠΑΑΤ Κ. Τσιάρα: «Η Περιφέρεια δεν νομοθετεί, δεν εγκρίνει, ούτε προμηθεύεται εμβόλια»
- Τραμπ: Καλεί τους Ρεπουμπλικανούς να καταργήσουν την τακτική «filibuster» για να λήξει το shutdown
 
                             
                         
                         
                         
                         
 
                
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                        