• ΥΓΕΙΑ

    Ιράν: Αγοράζει 1 εκατ. δόσεις του κινεζικού εμβολίου κατά της Covid-19

    • NewsRoom


    Το Ιράν θα αγοράσει ένα εκατομμύριο δόσεις του εμβολίου κατά του κορονοϊού από την Κίνα, ενώ η αμερικανική φαρμακευτική βιομηχανία Pfizer θα διαθέσει άλλες 150.000-200.000 δόσεις, σύμφωνα με τον Καρίμ Χεματί, υπεύθυνου της Ιρανικής Κοινότητας της Ερυθράς Ημισελήνου.

    «Η Ερυθρά Ημισέληνος θα αγοράσει ένα εκατομμύριο δόσεις του εμβολίου από την Κίνα και οι υπόλοιπες, πρόκειται για περίπου 20 εκατομμύρια δόσεις, θα διατεθούν από το υπουργείο Υγείας» δήλωσε ο Χεματί, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ILNA.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, άλλες 150.000-200.000 δόσεις, θα διατεθούν από την Pfizer.

    Ο Χεματί σημείωσε επίσης, ότι υπάρχουν εμπόδια στην προμήθεια των εμβολίων, από τις κυρώσεις που εφαρμόζονται σε βάρος του Ιράν.

    Ιράκ: Εγκρίθηκε το εμβόλιο της Pfizer

    Την ίδια ώρα στο γειτονικό Ιράκ, η αρμόδια εθνική αρχή για την επιλογή φαρμάκων έδωσε την έγκρισή της για την έκτακτη χρήση του εμβολίου κατά της COVID-19 που παράγεται από την Pfizer και την BioNTech, όπως δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπός της, Σαίφ Αλ-Μπαντρ, στο ιρακινό πρακτορείο ειδήσεων.

    «Η Εθνική Αρχή για την Επιλογή Φαρμάκων στο Ιράκ ενέκρινε την έκτακτη χρήση του εμβολίου που παράγεται από τη Pfizer, για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 στο Ιράκ» δήλωσε ο Αλ-Μπαντρ.

    Το υπουργείο Υγείας του Ιράκ ανακοίνωσε τις προηγούμενες ημέρες, ότι είχε συμφωνηθεί η προκαταρκτική εισαγωγή στη χώρα, 1,5 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου της Pfizer/BioNTech.

    Η διανομή των δόσεων αναμένεται να αρχίσει από το νέο έτος, ενώ ο υπουργός Υγείας του Ιράκ, Χασάν αλ-Ταμινί δήλωσε σήμερα ότι θα υπάρχουν όλες οι απαραίτητες υποδομές αποθήκευσης των δόσεων του εμβολίου, όταν αυτό φτάσει στη χώρα.

    Διαβάστε επίσης: 

    Ιστορική ημέρα: Ξεκίνησε ο εμβολιασμός στην Ελλάδα – Στο «Αττικόν» εμβολιάστηκε ο Μητσοτάκης

    Ρωσία: Ο πρόεδρος Πούτιν αποφάσισε να εμβολιαστεί κατά της Covid-19

    Πρεμιέρα για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού στην Ευρώπη – Δείτε τις πρώτες εικόνες



    ΣΧΟΛΙΑ