• ΥΓΕΙΑ

    Υπουργείο Υγείας: Έξι οι εργαζόμενοι που διαγνώστηκαν θετικοί στο «Παπαγεωργίου» – Ακολουθήθηκε κανονικά το υγειονομικό πρωτόκολλο

    • NewsRoom


    Διευκρινήσεις για τους εργαζόμενους του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Παπαγεωργίου» που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό επιστρέφοντας από τις διακοπές τους δίνει το Υπουργείο Υγείας.

    Σύμφωνα με αυτές, όλοι οι εργαζόμενοι του ΕΣΥ υποβάλλονται υποχρεωτικά σε μοριακό έλεγχο (PCR) μόλις επιστρέφουν από την κανονική τους άδεια, όπως προβλέπεται  με την εγκύκλιο που έχει αποσταλεί σε όλες τις υγειονομικές δομές της χώρας (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΤΟΜΥ), έπειτα από εντολή του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια. Αυτό έγινε και στην περίπτωση των 6 υγειονομικών του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης “Παπαγεωργίου»  που διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό SARS-CoV-2 (και όχι 9 όπως είχε κυκλοφορίσει αρχικά, σύμφωνα με τα όσα είχε αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ).

    Παράλληλα, το Υπουργείο Υγείας διαψεύδει τις αναφορές του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, πως οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι συνέχισαν να εργάζονται στο νοσοκομείο μέχρι να διαγνωστούν θετικοί. Όπως αναφέρουν από το Υπουργείο, οι συγκεκριμένοι υγειονομικοί υπάλληλοι προσήλθαν στο Νοσοκομείο τηρώντας όλα τα Μέτρα Ατομικής Προστασίας, έγινε η δειγματοληψία σύμφωνα με το πρωτόκολλο και παρέμειναν στο χώρο του Νοσοκομείου ώσπου να βγει το αποτέλεσμα (4 ώρες), οπότε αποχώρησαν και τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

    «Η επίμονη προσπάθεια των γνωστών εμπόρων fake news να “κερδίσουν” λίγη δημοσιότητα πανικοβάλλοντας τους συμπολίτες μας, πέφτει για μία ακόμη φορά στο κενό», καταλήγουν από το υπουργείο Υγείας.



    ΣΧΟΛΙΑ