• ΥΓΕΙΑ

    Υπ. Υγείας: Στους 102 οι νεκροί, 22 νέα κρούσματα, 72 διασωληνωμένοι

    • NewsRoom

    Σωτήρης Τσιόδρας και Νίκος Χαρδαλιάς


    Στους 102 ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών που είχαν διαγνωστεί θετικοί στην Covid-19, σύμφωνα με την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας την Μεγάλη Τετάρτη.

    Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκε ένας νέος θάνατος. Από τους 102 νεκρούς, οι 28 είναι γυναίκες και οι 74 άνδρες, ενώ η ενδιάμεση ηλικία των θανόντων είναι τα 73 έτη.

    Παράλληλα, όπως ενημέρωσε ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 22 επιπλέον κρούσματα θετικά στον κορονοϊό, με τον συνολικό αριθμό των περιπτώσεων στην Ελλάδα να αυξάνεται στους 2.192. Από αυτούς 559 έχουν σχέση με ταξίδι στο εξωτερικό, ενώ 899 αποτελούν επαφές κάποιου άλλου γνωστού κρούσματος. Από τους 2.192, το 56,4% είναι άνδρες.

    Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, 72 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, από τους οποίους οι 15 γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. 29 άτομα έχουν λάβει εξιτήριο από τις ΜΕΘ.

    Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 50.771 τεστ σε κλινικά δείγματα.

    Ο κ. Τσιόδρας σημείωσε ότι ενδέχεται να δούμε δεύτερο κύμα της επιδημίας τον επόμενο χειμώνα και ότι θα πρέπει να είμαστε σε επιτήρηση και επαγρύπνηση τα επόμενα δύο χρόνια. Αναφερόμενος στις εξελίξεις σχετικά με το  εμβόλιο, σημείωσε ότι στα εργαστήρια υπάρχουν περισσότερο από 70 εμβόλια από τα οποία ένα είναι σε φάση 2. Όμως επεσήμανε ότι είμαστε μακριά από μια μαζική παραγωγή εμβολίου και μέχρι τότε το μόνο που έχουμε είναι τα μέτρα προφύλαξης.

    Αναφορικά με την ανοσία κάποιου που έχει περάσει τον κοροναϊό, σημείωσε ότι μάλλον έχει ανοσία για ένα έτος, αλλά ακόμη πραγματοποιούνται μελέτες για να επιβεβαιωθεί. Όπως είπε άλλη ανοσία έχει κάποιος που έχει νοσήσει βαριά, άλλη κάποιος που έχει νοσήσει ελαφριά η χωρίς συμπτώματα, και όλα αυτά τώρα μελετώνται. Στην Ελλάδα όμως σημείωσε είναι λίγοι αυτοί που έχουν ανοσία, γιατί πετύχαμε μικρή εξάπλωση της νόσου.



    ΣΧΟΛΙΑ