• ΥΓΕΙΑ

    Εικόνες-σοκ στις Σέρρες: Ανοίγουν τάφους για θύματα του κορονοϊού

    • NewsRoom


    Στη δημιουργία νέων χώρων ταφής στο Β’ κοιμητήρια Σερρών για τα θύματα του νέου κορονοϊού προχώρησε ο Δήμος Σερρών.

    Ήδη μετά την ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην περιοχή, έχουν ανοίξει 35 νέοι τάφοι, ενώ σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο θα απελευθερωθεί επιπλέον χώρος.

    Το επόμενο διάστημα αναμένεται ακόμα μεγαλύτερη αύξηση των θανάτων.

    Μάλιστα, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Γιώργο Ταΐρη, η διοίκηση του Δήμου Σερρών προχώρησε στην υλοποίηση ενός σχεδίου που αποτελεί αναγκαιότητα και δεν έχει να κάνει με το ότι ανησυχεί για αυξημένα κρούσματα. Ωστόσο η δημοτική Αρχή προετοιμάζεται ακόμη και για το χειρότερο σενάριο.

    «Αυτό αποδίδεται στο ότι ο δήμος θα πρέπει να έχει την υποδομή να καλύψει αυξημένες ανάγκες ταφής που ενδεχομένως να δημιουργηθούν στο μέλλον», επισημαίνουν οι αρμόδιοι, που δεν επιθυμούν να πανικοβάλουν τον κόσμο.

    Σημειώνεται ότι οι θανόντες για τους οποίους στη ληξιαρχική πράξη ή στο πιστοποιητικό θανάτου αναγράφεται ως αιτία θανάτου η ύπαρξη Covid-19 ή λοιπών λοιμωδών νοσημάτων που υπάγονται στον διεθνή υγειονομικό κανονισμό ενταφιάζονται με πολύ αυστηρά πρωτόκολλα κι όσον αφορά τις Σέρρες τα Β κοιμητήρια Σερρών είναι αυτά που έχουν οριστεί για τυχόν θύματα του ιού.

    Διαβάστε επίσης:

    ACS: Delivery φαρμάκων από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ

    Σοκ στον Βόλο: Νεκρός 47χρονος στρατιωτικός με κορονοϊό – Ήταν σε κατ’ οίκον καραντίνα

    Ζώδια: Οι προβλέψεις για σήμερα Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020



    ΣΧΟΛΙΑ