• ΥΓΕΙΑ

    Η Θεσσαλονίκη βράζει, με οριακή πληρότητα τα νοσοκομεία

    • NewsRoom
    Σε καραντίνα 1.200 υγειονομικοί μόνο στην Αττική


    Η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη δεν επιτρέπει εφησυχασμό. Το εορταστικό τετραήμερο που “τρέχει”, ενώ η περιοχή “βράζει” λόγω κορονοϊού, φουντώνει την ανησυχία.

    Παράλληλα η μάχη των εμβολιασμών στη χώρα δείχνει να έχει “φρενάρει” – καθηλωμένο στο 60% το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων, ενώ σε πολλούς νομούς δεν έγινε ούτε ένας εμβολιασμός τις προηγούμενες ημέρες.

    Η νέα επιδημική έκρηξη έχει φέρει τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης σε οριακή κατάσταση και το Υπουργείο Υγείας έχει έτοιμα επιχειρησιακά σχέδια έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να αποφευχθούν σκηνικά του Νοεμβρίου του 2020.

    Οριακή η κατάσταση

    Ενεργοποιείται η ένταξη ιδιωτικών κλινικών στο σύστημα για νοσηλείες ασθενών με κορονοϊό και συνδράμουν ήδη και οι ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα, οι οποίες δέχονται περιστατικά που δεν είναι COVID-19.

    Τα νοσοκομεία “Άγιος Δημήτριος”, “Γεώργιος Γεννηματάς” και “Άγιος Παύλος” είναι σε ετοιμότητα και είναι πιθανό να μετατραπούν σε COVID-19 νοσοκομεία, ώστε να αποσυμφορηθεί η κατάσταση, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο.

    Η Μίνα Γκάγκα ξανά στη Β. Ελλάδα

    Στα 18 νοσοκομεία της Μακεδονίας και της Θράκης νοσηλεύονται πάνω από 870 ασθενείς με COVID-19, σε σύνολο 2.400 νοσηλευόμενων σε όλη τη χώρα, δηλαδή περίπου το 37% των νοσηλειών αντιστοιχεί σε μια περιοχή, όπου διαμένει το 25% του πληθυσμού της χώρας.

    Η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα πραγματοποιεί περιοδεία στα νοσοκομεία της Β. Ελλάδας και θα κάνει συναντήσεις με τους διοικητές των δύο ΥΠΕ (3ης και 4ης), αλλά και με τους διοικητές των νοσοκομείων της Θράκης, περιοχή που παρουσιάζει τη μεγαλύτερη επιβάρυνση και τα χαμηλότερα εμβολιαστικά ποσοστά.

    Νοσοκομεία σε θέσεις μάχης

    Στο επίκεντρο της στρατηγικής παρέμβασης του Υπουργείου Υγείας μπαίνουν κυρίως τα νοσοκομεία Αλεξανδρούπολης, Κομοτηνής, Ξάνθης και Διδυμότειχου, με έμφαση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, που αποτελεί τη μεγαλύτερη νοσηλευτική δομή της Θράκης.

    Το μεγαλύτερο πρόβλημα στη Βόρεια Ελλάδα παραμένει το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού – δεν ξεπερνά το 52% και βρίσκεται κατά 8 ποσοστιαίες μονάδες κάτω από τον μέσο όρο όλης της χώρας.

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ