• ΥΓΕΙΑ

    Οι κυβερνήτες σε Τέξας, Φλόριντα και Τζόρτζια ακύρωσαν περιοριστικά μέτρα για την πανδημία


    Οι κυβερνήτες του Τέξας, της Φλόριντα και της Τζόρτζια, τριών Πολιτειών που πλήττονται σφοδρά από την πανδημία, ακύρωσαν μέτρα που ήθελαν να επιβάλουν οι τοπικές αρχές με στόχο να περιορίσουν την εξάπλωση του νέου κορονοϊού στην περιοχή τους.

    Στο Τέξας, ο κυβερνήτης Γκρεγκ Άμποτ ανέτρεψε την απόφαση της κομητείας Ρίο Γκράντε, στα σύνορα με το Μεξικό, που ήθελε να μπουν οι κάτοικοι σε καραντίνα, με το σκεπτικό ότι αρκούν τα μέτρα που εφαρμόζονται ήδη, δηλαδή η χρήση μάσκας και η τήρηση των αποστάσεων.

    Στην Τζόρτζια, ο κυβερνήτης Μπράιαν Κεμπ προσέφυγε στα δικαστήρια προσωπικά εναντίον της δημάρχου της μεγαλύτερης πόλης της Πολιτείας, της Ατλάντα, για να την εμποδίσει να εφαρμόσει μια απόφαση που θα καθιστούσε υποχρεωτική τη χρήση μάσκας σε δημόσιους χώρους. Η δίκη για την προσφυγή του Κεμπ εναντίον της δημάρχου Κίσα Λανς Μπότομς ματαιώθηκε ωστόσο την τελευταία στιγμή, επειδή η δικαστής αυτοεξαιρέθηκε.

    Στη Φλόριντα, μια ένωση εκπαιδευτικών μήνυσε την Πολιτεία και τον κυβερνήτη Ρον ΝτεΣάντις για να μην εκτελεστεί η εντολή του που αφορά το άνοιγμα των σχολείων σε μερικές εβδομάδες. Στην Πολιτεία αυτή καταγράφηκαν πάνω από 10.000 κρούσματα του νέου κορονοϊού τις 6 από τις 7 τελευταίες ημέρες. Κατά μέσο όρο, την περασμένη εβδομάδα το 19% των διαγνωστικών τεστ που έγιναν στη Φλόριντα την περασμένη εβδομάδα βγήκαν θετικά, γεγονός που υποδηλώνει ότι υπάρχει εκτεταμένη διάδοση του ιού στην κοινότητα.

    Ούτε στη Φλόριντα, ούτε στη Τζόρτζια είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας. Στο Τέξας, ο Άμποτ αρχικά αντιστάθηκε στο αίτημα, όμως στις αρχές του μήνα συμφώνησα να γίνει υποχρεωτική η χρήση της στις περισσότερες κομητείες.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



    ΣΧΟΛΙΑ