• ΥΓΕΙΑ

    Η Γαλλία θα επιβάλει υποχρεωτικά τεστ κορονοϊού για τους ταξιδιώτες από την Κίνα – Παρόμοια μέτρα σχεδιάζει και η Βρετανία

    • NewsRoom
    Covid-19


    Η Γαλλία θα απαιτήσει από τους ταξιδιώτες που φθάνουν από την Κίνα να προσκομίσουν αρνητικό τεστ κορονοϊού που θα είναι λιγότερο των 48 ωρών πριν από την αναχώρηση, ανέφερε το υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωσή του την Παρασκευή σύμφωνα με το Reuters.

    Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ για τον νέο κορονοϊό πριν από την επιβίβασή τους και να φορούν μάσκα κατά τη διάρκεια της πτήσης. Προβλέπεται επίσης η διενέργεια τυχαίων τεστ κατά την άφιξη, ώστε να γίνεται αλληλούχιση του γονιδιώματος και να εντοπίζονται τυχόν νέες παραλλαγές του SARS-CoV-2, ανέφερε μια κυβερνητική πηγή.

    Δεν έχει οριστεί ημερομηνία για την εισαγωγή των μέτρων, αλλά θα δημοσιευτεί κυβερνητικό διάταγμα και θα κοινοποιηθεί στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανέφερε το υπουργείο.

    Σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης, το Λονδίνο σκοπεύει να εφαρμόσει παρόμοια μέτρα. Οι εφημερίδες The Times και The Telegraph γράφουν σήμερα ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ εξετάζει αυτό το ενδεχόμενο ενώ το BBC μετέδωσε ότι η κυβέρνηση θα ανακοινώσει τη νέα πολιτική της αναφορικά με τις αφίξεις από την Κίνα, χωρίς όμως να διευκρινίσει το πότε θα γίνει αυτό.

     

    Διαβάστε επίσης:

    Ιταλία: Σε υψηλό 10ετίας οι αυτοκτονίες στις ιταλικές φυλακές



    ΣΧΟΛΙΑ