ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένει να λάβει πάνω από 1 δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά της COVID-19 του νέου κορονοϊού έως τα τέλη Σεπτεμβρίου από τέσσερις φαρμακοβιομηχανίες, σύμφωνα με έγγραφο που παρουσιάστηκε στους Ευρωπαίους ηγέτες.
Το έγγραφο, στο οποίο είχε πρόσβαση το Reuters και το οποίο συντάχθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δείχνει ότι η ΕΕ αναμένει να λάβει 413 εκατ. δόσεις το δεύτερο τρίμηνο αυτής της χρονιάς και ακόμα 529 εκατ. την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, αφού έλαβε 106 εκατ. το πρώτο τρίμηνο.
Οι πάνω από 1 δισεκ. δόσεις, που υπολογίζονται έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, θα επαρκούν για να ανοσοποιηθεί το σύνολο του πληθυσμού της ΕΕ των 450 εκατ. κατοίκων, ξεπερνώντας κατά πολύ τον αρχικό στόχο της ΕΕ για εμβολιασμό τουλάχιστον του 70% του ενήλικου πληθυσμού της έως τα τέλη του καλοκαιριού.
Οι εκτιμήσεις λαμβάνουν υπόψιν μόνο τα εμβόλια από τέσσερις φαρμακοβιομηχανίες: Pfizer/ΒioNTech, Johnson & Johnson, AstraZeneca και Moderna.
Εξαιρούν δόσεις από τη γερμανική εταιρία βιοτεχνολογίας CureVac και τη γαλλική φαρμακοβιομηχανία Sanofi, που έχουν υπογράψει συμβόλαια με την ΕΕ για εκατοντάδες εκατομμύρια δόσεις, αλλά δυσκολεύονται να αναπτύξουν τα εμβόλιά τους και να εξασφαλίσουν την έγκριση των ευρωπαϊκών ρυθμιστικών αρχών.
Η Pfizer και η BioNTech αντιστοιχούν σε πάνω από τις μισές προμήθειες το δεύτερο τρίμηνο αυτού του έτους και σχεδόν στο 40% των συνολικών παραδόσεων το τρίτο τρίμηνο, σύμφωνα με το έγγραφο.
Η ΕΕ αναμένει να λάβει ακόμα 452 εκατ. δόσεις το τέταρτο τρίμηνο του έτους, συμπεριλαμβανομένων αρκετών εκατομμυρίων από την AstraZeneca, παρόλο που της ζητήθηκε να παραδώσει το σύνολο των 300 εκατ. δόσεων που προβλέπονται βάσει συμφωνίας έως τα τέλη Ιουνίου.
Διαβάστε επίσης:
Έσπασε το φράγμα των 5 εκατ. εμβολιασμών – Μητσοτάκης: Συνεχίζουμε με γρήγορους ρυθμούς
Θεοδωρίδου: Εμβολιασμός με μια δόση μετά από 6 ως 12 μήνες για όσους έχουν νοσήσει
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Red Hills με την υπογραφή της Georges Batzios Architects
- Έβαλε μπροστά την κομματική μηχανή ο Κυριάκος Μητσοτάκης
- H επίθεση των αγοραστών στις τράπεζες, τα κέφια σε Optima και 3Ε, η 27χρονη «διάδοχος» του Βακάκη, η νέα super manager του ΔΕΣΦΑ, τι αγοράζει ο Πιστιόλης και ένα hot quiz με το εφοπλιστικό χαστούκι στις χιονισμένες Άλπεις
- Τραγωδία στα Τέμπη: Γκρίζο κενό η πυρασφάλεια των καθισμάτων – Η ΕΔΑΠΟ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.