• ΥΓΕΙΑ

    Διαβήτης τύπου ΙΙ: Πρωτοποριακή εφαρμογή για smartphone ή tablet  

    • Έφη Τσιβίκα


     

    Διαστάσεις επιδημίας λαμβάνει στις μέρες μας ο Διαβήτης. Με στόχο να αποτελέσει ένα πολύτιμο όπλο στα χέρια των ατόμων με Διαβήτη, η Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία (Ε.Δ.Ε.), με την υποστήριξη της φαρμακευτικής εταιρίας ELPEN, δημιούργησαν ένα πρωτοποριακό application για smartphone ή tablet, που βοηθά στη διαχείριση της νόσου.

    Στόχος της εφαρμογής «Κατappολεμώ το Διαβήτη!» είναι να λειτουργήσει ως ο καθημερινός σύμβουλος των ατόμων με Διαβήτη τύπου ΙΙ σε σημαντικά θέματα. Οι κατηγορίες θεμάτων που μπορούν να εξερευνήσουν οι χρήστες στην ψηφιακή εφαρμογή είναι οκτώ και σχετίζονται με τις πολύπλευρες και πιο σημαντικές συνιστώσες της ασθένειας.

    Κάθε κατηγορία  είναι εμπνευσμένη από το κάθε γράμμα της λέξης «Διαβήτης» περιλαμβάνοντας:
    Διατροφή, Ιατρική παρέμβαση, Αποφυγή επιπλοκών, Βοήθεια/Υποστήριξη πάσχοντος, Ημερήσιο αυτοέλεγχο & φροντίδα, Τροποποίηση των παραγόντων κινδύνου, Ημερήσια άσκηση και Στόχους ρύθμισης.

    Το επιστημονικό σκέλος της εφαρμογής επιμελήθηκε ο παθολόγος – διαβητολόγος, Δρ Ιωάννης Ντούπης, με τα επιμέρους θέματα να αναπτύσσονται από έγκριτους επαγγελματίες υγείας και να περιλαμβάνουν τόσο νεότερα δεδομένα σχετικά με τη θεραπεία του διαβήτη όσο και συμβουλές για τη βελτίωση του τρόπου ζωής των ατόμων που πάσχουν.

    Η νέα εφαρμογή εγκαθίσταται εύκολα, γρήγορα και δωρεάν σε περιβάλλον android και iOS και οι πληροφορίες που παρέχει θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους ασθενείς ακόμα και να αποφύγουν σοβαρές επιπλοκές για την υγεία τους.

     «Ήρθε για να καλύψει μια ανεκπλήρωτη ανάγκη της εποχής μας, που αφορά την εκπαίδευση των ασθενών σε θέματα που αφορούν την καθημερινότητα με το Διαβήτη όπως τη διατροφή και την άσκηση, τις θεραπείες, τις επιπλοκές, τον τρόπο φροντίδας των ποδιών και των δοντιών, τη σημασία της επίτευξης των στόχων θεραπείας, την αξία του αυτοελέγχου και της αποφυγής του καπνίσματος» δήλωσε ο κ. Ντούπης και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «θα αποτελέσει ένα εύχρηστο εργαλείο στα χέρια όλων των ατόμων με Διαβήτη τύπου II. Με την επιμόρφωση και τις κατευθύνσεις που δύναται να παρέχει προς τους ασθενείς, σε συνδυασμό με τη στενή Ιατρική παρακολούθηση, θα συμβάλει στην επίτευξη των εξατομικευμένων στόχων κάθε ασθενούς, με απώτερο σκοπό την αποφυγή των επιπλοκών του Διαβήτη και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 10 μύθοι που απειλούν την καρδιά σας

      

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πόνος: 5 αιτίες που δεν πάει ο νους σας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Διαβήτης τύπου ΙΙ: τα 7 «άγνωστα» συμπτώματα



    ΣΧΟΛΙΑ