• ΥΓΕΙΑ

    Δεν θα πιστεύετε πόσους μυς γυμνάζει το σεξ (είναι εκατοντάδες)

    σεξ


    Η καλύτερη άσκηση φαίνεται ότι είναι το σεξ, συγκριτικά με άλλες  μορφές φυσικής δραστηριότητας, αφού μπορεί να ενεργοποιήσει και τους 657 μικρούς και μεγάλους μυς που διαθέτει το ανθρώπινο σώμα (ανάλογα με τη στάση και τη διάθεση), υποστηρίζει ένας Βρετανός φυσιοθεραπευτής.

    Το φιλί, ενεργοποιεί κι αυτό μυς, αν και πολύ λιγότερους. Συγκεκριμένα, περιορίζεται στους 35 μυς του προσώπου, συμπεριλαμβανομένων οκτώ μυών της γλώσσας και τριών κύριων μυών του στόματος.

    Όταν τρέχει κανείς για να προλάβει το λεωφορείο χρησιμοποιούνται 99 μυς, των ώμων, του κορμού και των κάτω άκρων.

    Το texting (συγγραφή γραπτού μηνύματος) απαιτεί συντονισμό 38 μυών της άκρας χείρας και των μπράτσων (συμπεριλαμβανομένων των δικέφαλων και τρικέφαλων βραχιόνιων μυών).

    Οι μυς χρησιμοποιούνται, όμως, και σε φαινομενικά αδρανείς φάσεις. Έτσι, όταν ακούμε μουσική χρησιμοποιούμε 40 μυς που είναι υπεύθυνοι για την ακοή, όταν κλαίμε ενεργοποιούνται οι 17 μύες των παρειών και των ματιών και όταν βλέπουμε μία ταινία, οι 16 μύες των ματιών.

    Για να κατανοήσει κανείς καλύτερα το επίπεδο της άσκησης κατά τις παραπάνω δραστηριότητες αρκεί να γνωρίζει, ότι όταν κάποιος χορεύει βαλς χρησιμοποιεί 135 μυς, όταν κάνει ποδήλατο 155, όταν παίζει γκολφ 137 και όταν χορεύει ποπ 85 μυς.

    Όπως δήλωσε  στην εφημερίδα Daily Mail  ο Mike Aunger, ειδικός στην αποκατάσταση των αθλητικών κακώσεων και διευθυντής στην κλινική Φυσιοθεραπείας και Αθλητικών Κακώσεων, Technique Physiotherapy and Sports Medicine, στο Λονδίνο, για την εκγύμναση όλων των μυών η καλύτερη δραστηριότητα όλων είναι το σεξ. «Στο κρεβάτι, κάθε μυς μετράει», είπε χαρακτηριστικά.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, οι μύες αποτελούν το περίπου 40% του σωματικού βάρους και πρέπει να τους γυμνάζουμε καθημερινά για να είμαστε γεροί και δυνατοί. «Η καθιστική ζωή έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια του 3-5% της μυϊκής μάζας», υποστηρίζει ο Aunger, ο οποίος βρίσκεται πίσω από μία νέα εκστρατεία που στόχο έχει να αυξήσει την ενημέρωση για τη μυϊκή δυστροφία (πάθηση που προοδευτικά αποδυναμώνει τους μυς).

    Με τίτλο #657challenge η νέα εκστρατεία έχει ως θέμα της το νερό. Όπως και η Ice Bucket Challenge που παρακίνησε εκατοντάδες διάσημους να μπουγελωθούν με παγωμένο νερό για να αυξήσουν την ενημέρωση για την αμυοτροφική πλαγία σκλήρυνση, η #657challenge απαιτεί να καθίσει κανείς στο πάτωμα και να σηκωθεί έχοντας ένα ποτήρι γεμάτο με νερό πάνω στο κεφάλι του.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σεξ: 5 αλήθειες απ’ τον πλανήτη «γη»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα γονίδια επιλέγουν το σύντροφό μας. Ο ρόλος του… πτυχίου

     

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κι όμως, το γυμναστήριο “μικραίνει” τους μυς



    ΣΧΟΛΙΑ