• ΥΓΕΙΑ

    “Σαρώνει” η γρίπη – 400 κρούσματα σε μία ημέρα στην Λάρισα!

    • NewsRoom


    Μορφή επιδημίας έχει πάρει η εποχική γρίπη τις τελευταίες ημέρες. Είναι χαρακτηριστικό πως στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας ο αριθμός των ασθενών που προσήλθαν προχθές ξεπέρασε τους 400, από τους οποίους οι 62 παρέμειναν για νοσηλεία.

    Ο διοικητής του Πανεπιστημιακού και Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας Παναγιώτης Νάνος επιβεβαίωσε σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ πως πράγματι υπάρχει αυξημένη κίνηση ασθενών. Όπως είπε «…είναι πολλά τα περιστατικά τις γρίπης που ξεπερνάνε τα 400 σε κάθε εφημερία, ενώ υπάρχουν πολλά περιστατικά και αρκετοί ασθενείς με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας».

    Και συνέχισε: «…Λόγω της γρίπης που έχει πάρει τη μορφή επιδημίας, αναγκαστήκαμε να ανοίξουμε την μονάδα των λοιμωδών νοσημάτων ώστε να καλύψουμε τις ανάγκες, αλλά και να φιλοξενούμε ασθενείς σε άλλες όμορες κλινικές».

    Αξίζει να σημειωθεί πως οι ασθενείς που προσέρχονται στα νοσοκομεία τις τελευταίες μέρες και εισάγονται για νοσηλεία είναι κυρίως ηλικιωμένοι, οι οποίοι ταλαιπωρούνται και από άλλα νοσήματα οπότε η νοσηλεία τους εντός των νοσοκομείων κρίνεται επιβεβλημένη.



    ΣΧΟΛΙΑ