• HealthStories.gr

    Tea tree oil: Το έλαιο που αγαπούν οι δερματολόγοι

    • NewsRoom


    Το αιθέριο έλαιο tea tree είναι σχεδόν άχρωμο, αλλά το διεισδυτικό και φρέσκο ​​άρωμά του μένει αξέχαστο.

    Αυτό το αιθέριο έλαιο λαμβάνεται μέσω απόσταξης με ατμό από τα φύλλα του τεϊόδεντρου (Melaleuca Alternifolia), ενός αειθαλούς δέντρου που καλλιεργείται στην Αυστραλία εδώ και αιώνες.

    Aυτή την περίοδο μπορεί να είναι περιζήτητο για την απολυμαντική του δράση, καθώς αποτελεί την ιδανική λύση για όσους θέλουν να προστατέψουν τον οργανισμό τους από τα βακτήρια, τους μύκητες και τους ιούς.

    Είναι πολύ γνωστό και για τις ευεργετικές ιδιότητες που μπορεί να προσφέρει και στην beauty ρουτίνα μας. Ποιες είναι αυτές; Κράτα σημειώσεις! Είμαστε σίγουρες ότι θα βρεις και εσύ ένα ή και παραπάνω λόγους για να εντάξεις το tree oil στην καθημερινότητά σου.

    Αντιμικροβιακές και αντισηπτικές ιδιότητες

    Χάρη στις αντιβακτηριακές του ιδιότητες, το έλαιο τσαγιού μπορεί να αποτελέσει το κύριο συστατικό για προϊόντα πλύσης χεριών. «Το έλαιο λειτουργεί ως αντιβακτηριακός παράγοντας αποτρέποντας την κυτταρική αναπνοή – την ικανότητα χρήσης οξυγόνου για κυτταρικές διεργασίες – και διαταράσσοντας τη λειτουργία της κυτταρικής μεμβράνης», εξηγεί η Δρ Deborah Lee.

    Αποτρέπει την ανάπτυξη μυκήτων αναστέλλοντας την παραγωγή μυκηλίων, ενώ χρησιμοποιείται ευρέως ως αντισηπτικό. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία μικρών επιφανειακών τραυμάτων και σε τσιμπήματα εντόμων.

    Μελέτες αναφέρουν και την πιθανή αντι-ιική δράση του συγκεκριμένου ελαίου καθώς και τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του.

    Το έλαιο δέντρων τσαγιού χρησιμοποιείται πολύ συχνά στη βιομηχανία ομορφιάς για τη μείωση της ερυθρότητας και της φλεγμονής που σχετίζεται με την ακμή.

    Βοηθά στη μείωση της πιτυρίδας

    Το έλαιο τσαγιού συνδέεται και με τη μείωση της πιτυρίδας.

    Παρενέργειες

    Το tea tree oil εφαρμόζεται τοπικά στο δέρμα. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να παρουσιάσουν δερματική αντίδραση, οπότε πρέπει πάντα να γίνεται μια δοκιμή επιθέματος πριν από τη χρήση.

    Σε σπάνιες περιπτώσεις, έχει αναφερθεί αίσθημα καύσου μετά τη χρήση. Εάν συμβεί αυτό, θα πρέπει να διακοπεί αμέσως η χρήση του προϊόντος και να αναζητηθεί ιατρική συμβουλή.

    Δεν συνιστάται για παιδιά κάτω των 12 ετών, για έγκυες και όσες γυναίκες θηλάζουν.



    ΣΧΟΛΙΑ