• HealthStories.gr

    Τα καλύτερα ζυμαρικά για απώλεια κοιλιακού λίπους

    • NewsRoom
    Τα καλύτερα ζυμαρικά για απώλεια κοιλιακού λίπους

    Τα καλύτερα ζυμαρικά για απώλεια κοιλιακού λίπους


    Ζυμαρικά για απώλεια λίπους; Πολύ ωραίο για να είναι αληθινό!

    Κι όμως, η ζήτηση των καταναλωτών για υγιεινές απολαύσεις, έχει οδηγήσει τις κατασκευάστριες εταιρείες στη δημιουργία νέων προϊόντων τα οποία διατηρούν την κλασική γεύση των ζυμαρικών, αλλά προσφέρουν φυσικές και πρωτεΐνες.

    Τα ζυμαρικά από μόνα τους, ως βασικός αντιπρόσωπος των υδατανθράκων δεν μπορούν να προκαλέσουν αύξηση ή απώλεια βάρους. Μάλλον, μεγαλύτερη σημασία έχει η συνολική κατανάλωση θερμίδων που καταναλώνονται και οι θερμίδες που καίγονται κατά τη διάρκεια της ημέρας! Οι νέες ποικιλίες ζυμαρικών προσφέρουν περισσότερες επιλογές σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες από ποτέ.

    Έτσι, αν είστε λάτρης των ζυμαρικών, ανακαλύψαμε τις νέες τάσεις, που αποσκοπούν να απενοχοποιήσουν τα ζυμαρικά και να βοηθήσουν στην απώλεια κοιλιακού λίπους, έτσι όπως τις καταγράφει το eatthis.com:

    Τα καλύτερα ζυμαρικά για απώλεια κοιλιακού λίπους

    1. Ζυμαρικά λαχανικών

    Υπάρχουν πολλές επιλογές για χορτοφαγικά ζυμαρικά, αλλά πολλές φορές, προστίθενται και χρωστικές ουσίες για να φαίνονται πιο υγιεινά.

    Τώρα, δημιουργήθηκε το Μπάντζα! Φτιαγμένο με ρεβίθια και άρα γεμάτο φυτικές ίνες και πρωτεΐνες, το Banza είναι ζυμαρικά με 25% λιγότερους καθαρούς υδατάνθρακες και 50% περισσότερη πρωτεΐνη από τα παραδοσιακά ζυμαρικά!

    Έχει την ίδια γεύση και ίσως να μην παρατηρήσετε καν διαφορά. Προσφέρει 8 γραμμάρια φυτικών ινών και 18 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά μερίδα.

    2. Ζυμαρικά με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη

    Τα ζυμαρικά έχουν παραδοσιακά περίπου 7 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά μερίδα. Τώρα, τα ζυμαρικά με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη προσφέρουν όλα τα οφέλη των κλασικών ζυμαρικών με πρόσθετη πρωτεΐνη και διπλάσιες φυτικές ίνες!

    Η πρωτεΐνη βοηθά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και συμβάλλει στην αύξηση του αισθήματος πληρότητας, επομένως αυτό το προϊόν βοηθά και στην απώλεια κοιλιακού λίπους. Η γεύση και η υφή είναι σχεδόν πανομοιότυπες με τα κανονικά ζυμαρικά!

    3. Ζυμαρικά ολικής αλέσεως

    Τα ζυμαρικά ολικής αλέσεως είναι σίγουρα η πιο χορταστική επιλογή. Με 5 γραμμάρια φυτικών ινών ανά μερίδα, είναι δύσκολο να βρείτε μια πιο υγιεινή επιλογή στα ράφια.

    Μάλιστα, λόγω του ανταγωνισμού των εταιρειών μπορείτε να ψάξετε για ζυμαρικά ολικής αλέσεως που να περιέχουν λιγότερο άμυλο και περισσότερες πρωτεΐνες και φυτικές ίνες από τις παραδοσιακές επιλογές ολικής αλέσεως.

    4. Κλασικά ζυμαρικά

    Τα κανονικά ζυμαρικά έχουν κακή απόδοση, αλλά ξέρατε ότι ακόμη και τα λευκά ζυμαρικά εξακολουθούν να περιέχουν 2 γραμμάρια φυτικών ινών και 7 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά μερίδα;

    Αν τα συνδυάστε με μια άπαχη πρωτεΐνη, μια ελαφριά σάλτσα και τόνους πολύχρωμων λαχανικών θα έχετε ένα ισορροπημένο γεύμα!

    5. Ζυμαρικά χωρίς γλουτένη

    Τα περισσότερα ζυμαρικά χωρίς γλουτένη είναι στην πραγματικότητα αρκετά χαμηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες και συχνά μετατρέπονται σε χυλό όταν βράζουν για πολύ ώρα! Ωστόσο, και σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να κάνετε έρευνα αγοράς και δοκιμής για ζυμαρικά από μείγμα αμυλούχων κόκκων χωρίς γλουτένη έτσι ώστε να βρείτε την αγαπημένη σας γεύση και υφή ζυμαρικών. Δοκιμάστε π.χ. μείγμα καλαμποκιού, καστανό ρύζι και κινόα.



    ΣΧΟΛΙΑ