• HealthStories.gr

    Στο σπίτι με τα παιδιά: Ιδέες για το βράδυ της παραμονής και την Πρωτοχρονιά

    • NewsRoom


    Το βράδυ της παραμονής του νέου έτους και την Πρωτοχρονιά, μπορεί να είστε στο σπίτι, όπως οι περισσότερες οικογένειες με μικρά παιδιά.

    Η Πρωτοχρονιά είναι μία γιορτή που χαρακτηρίζεται από ένα αίσθημα ενθουσιασμού και ανανέωσης. Πάρτι και ρεβεγιόν συνοδεύουν τις νεανικές αναμνήσεις, αλλά όταν έρχονται τα παιδιά, η παραμονή του νέου έτους και η Πρωτοχρονιά παίρνουν άλλο νόημα.

    Είναι λοιπόν ώρα να βρείτε διασκεδαστικούς και ουσιαστικούς τρόπους για να ξεκινήσετε τη νέα χρονιά μαζί με τα παιδιά σας στο σπίτι.

    Ιδέες για να περάσετε το βράδυ της παραμονής και την Πρωτοχρονιά στο σπίτι με τα παιδιά

    Κάντε νωρίτερα αντίστροφη μέτρηση για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

    Όταν μετράμε αντίστροφα για το νέο έτος, τα παιδιά ενθουσιάζονται αλλά και οι ενήλικες. Φυσικά, τα περισσότερα παιδιά κοιμούνται πριν τα μεσάνυχτα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να κάνετε αντίστροφη μέτρηση για την Πρωτοχρονιά μαζί τους. Άλλωστε, κάπου στον κόσμο είναι μεσάνυχτα, ακόμα και στις 7 ή στις 8 το βράδυ.

    Κάντε ένα πάρτι την παραμονή ή την ημέρα της Πρωτοχρονιάς

    Τα παιδιά αγαπούν τα πάρτι και είναι εύκολο να φτιάξετε μια παιδική εκδοχή ενός πρωτοχρονιάτικου πάρτι.

    Αγοράσετε λίγο αφρώδη χυμό σταφυλιού ή μήλου και προμηθευθείτε ποτήρια σαμπάνιας μιας χρήσης.

    Αγοράστε μία πινιάτα

    Μετά από την αντίστροφη μέτρηση για τον νέο χρόνο, παίξτε με την πινιάτα. Απελευθερώστε όσα κρύβει και διασκεδάστε με την ψυχή σας.

    Συζητήστε για τους στόχους της νέας χρονιάς

    Συζητήστε με τα παιδιά σας τι μπορεί να βάλετε στόχο ως οικογένεια τη νέα χρονιά. Μπορεί να είναι ένα ταξίδι ή ένα νέο ακριβό παιχνίδι και να χρειαστεί η οικογένεια να αποταμιεύει χρήματα μόνο γι αυτό. Ή μπορείτε να μιλήσετε για ευρύτερες αλλαγές, όπως να είστε πιο ευγενικοί ο ένας με τον άλλον ή να είστε πιο υπομονετικοί.

    Δείτε τις φωτογραφίες της χρονιάς που πέρασε

    Είναι μία καλή ευκαιρία να κάτσετε όλοι μαζί και να δείτε τις φωτιγραφίες στα κινητά σας από το 2023. Μπορείτε να τις δείτε στο τηλέφωνο, το τάμπλετ ή την τηλεόραση και να ξεχωρίσετε κάποιες για να φτιάξετε ένα οικογενειακό άλμπουμ μόνο για τη χρονιά που πέρασε.

    Αν και μπορεί να πιστεύετε ότι οι συγκεντρώσεις για την Πρωτοχρονιά είναι περισσότερο για ενήλικες παρά για παιδιά, είναι συνήθως κάτι που απολαμβάνουν πραγματικά τα παιδιά. Η έναρξη της νέας χρονιάς είναι μια ξεχωριστή εμπειρία, και αν τη γιορτάσετε ως οικογένεια είναι κάτι που μπορεί να εμπλουτίσει τη ζωή του παιδιού σας.

    Ευτυχώς, δεν υπάρχει σωστός ή λάθος τρόπος για να γιορτάσουμε το νέο έτος. Απλώς κάντε αυτό που λειτουργεί για την οικογένειά σας.

    Διαβάστε επίσης:

    Η συμφωνία των Υπουργών, η επιστροφή του Βασίλη και o προβληματισμός του Δημήτρη

    Έγγραφο ΕΟΦ για απαγόρευση εξαγωγών: Τι απαντά ο πρόεδρος Ευ. Μανωλόπουλος

    Επιτροπή Λοιμώξεων: Σύσταση για χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους, νοσοκομεία και μέσα μαζικής μεταφοράς



    ΣΧΟΛΙΑ