• HealthStories.gr

    Ποτέ μην ταξιδεύετε χωρίς αυτό μαζί σας, είναι τεράστιο λάθος

    Βαλίτσα ταξιδιού

    Πηγή: healthstories.gr


    Ο καθένας έχει τις δικές του λίστες ταξιδιού, αλλά ποτέ μην ταξιδεύετε χωρίς αυτό μαζί σας.

    Μερικοί άνθρωποι προτιμούν να γεμίζουν τη βαλίτσα τους με κάθε ρούχο, προϊόν περιποίησης και εξοπλισμό που θα μπορούσαν ενδεχομένως να χρειαστούν στο ταξίδι τους.

    Όταν ταξιδεύετε…

    Άλλοι έχουν κατακτήσει την τέχνη της ελαφριάς βαλίτσας και πακετάρουν μόνο τα απολύτως απαραίτητα. Αλλά όποια μέθοδο κι αν προτιμάτε, υπάρχουν πάντα κάποια πράγματα που αναμφισβήτητα μπαίνουν στη βαλίτσα σας — και μερικά άλλα που μπορεί να μην συνειδητοποιήσετε καν ότι χρειάζεστε μέχρι να είναι πολύ αργά.

    Όσον αφορά τα απολύτως απαραίτητα για το ταξίδι στη λίστα συσκευασιών σας, η οδοντόβουρτσα, ο φορτιστής τηλεφώνου και τα καθαρά εσώρουχα πιθανότατα είναι τα πρώτα στοιχεία που σας έρχονται στο μυαλό. Αλλά ανεξάρτητα από τον προορισμό, υπάρχει ένα αντικείμενο που δεν πρέπει να ξεχάσετε ποτέ.

    «Τα μετρητά είναι ο βασιλιάς», λέει η Sydney Key, αεροσυνοδός της Delta στο bestlifeonline.com.

    Παρόλο που η πανδημία έκανε τις πληρωμές με πιστωτική κάρτα και το τηλέφωνο πολύ πιο συνηθισμένες, ακόμη και στις πιο μικρές επιχειρήσεις, η τεχνολογία δεν έχει τελειοποιηθεί ακόμα.

    Εάν βρεθείτε ποτέ σε μια κατάσταση όπου ένα τερματικό δεν λειτουργεί ή σε μια περιοχή χωρίς καλό δίκτυο, το να έχετε κάποια εφεδρικά μετρητά θα μπορούσε να σας γλιτώσει από κάποιο σοβαρό πρόβλημα θλίψη—ειδικά αν δεν είστε σίγουροι το πότε θα έχετε πρόσβαση σε ένα ΑΤΜ.

    Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι δεν τραβάτε μετρητά από λάθος μέρος.

    Τα ταξίδια στο εσωτερικό της χώρας μπορούν να διευκολύνουν τον προγραμματισμό εκ των προτέρων για μία γρήγορη μετάβαση στην τράπεζα. Αλλά αν φεύγετε από τη χώρα και θέλετε κάποια μετρητά στη διάθεσή σας, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι μερικές από τις φαινομενικά πιο προσιτές επιλογές για να πάρετε κάποιο ξένο νόμισμα μπορεί να είναι οι χειρότερες.

    Οι ανταλλαγές συναλλάγματος στα αεροδρόμια και στις τουριστικές περιοχές προσφέρουν λιγότερο ανταγωνιστικές τιμές και υψηλότερες χρεώσεις. Αυτά θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο ως έσχατη λύση.

    Αντίθετα, πάρτε την τραπεζική σας κάρτα και κατευθυνθείτε σε μια γνωστή τοποθεσία μόλις φτάσετε στη χώρα προορισμού σας. Τα ATM προσφέρουν γενικά τις χαμηλότερες χρεώσεις.

    Είναι πιθανό να πληρώσετε μια προμήθεια συναλλαγής στο εξωτερικό περίπου 1 έως 3% του ποσού που σηκώνετε και μια προμήθεια εκτός δικτύου ΑΤΜ 1 έως 5 ευρώ.

    Μπορείτε να εξοικονομήσετε περισσότερα χρήματα εάν η τράπεζά σας διαθέτει ΑΤΜ εντός του δικτύου του προορισμού σας, ακόμη περισσότερο αν δεν χρεώνει τέλη συναλλαγών στο εξωτερικό.

    Διαβάστε επίσης:

    Οι 10 καλύτερες τροφές για να μακρύνουν πιο γρήγορα τα μαλλιά, να αντέχουν και να λάμπουν

    Tα 3 μεγαλύτερα λάθη απώλειας βάρους που κάνουμε και τα κιλά επιστρέφουν



    ΣΧΟΛΙΑ